1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mavi Düşler Gerçekleşiyor
Mavi Düşler Gerçekleşiyor

Mavi Düşler Gerçekleşiyor

Kağızman’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Mavi Düşlere Bir Destek de Bizden” projesinin ilk adımı bugün yapılan sınavla gerçekleşti.

A+A-

Kağızman Lisesinde açılan Üniversitelere hazırlık kursu 09 Ekim Cumartesi günü yapılan seviye belirleme sınavıyla başlamış oldu. İlçe genelinde yapılan sınava 170 öğrenci katılarak düşlerini gerçekleştirmek için ter döktü. Yapılan seviye belirleme sınavında öğrencilerin başarı durumlarına göre oluşturulacak olan sınıflar da eğitime başlanacak.

 

Sınavı yerinde inceleyen Kağızman Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay öğrencilerin eğitimi ve başarısı için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Bütün lise öğrencilerinin Üniversiteye gidebilmek için mavi düşleri var. Bizlerde sizlerin o mavi düşlerinizi gerçekleştirmek için her anınızı çok iyi değerlendirmenizi ve mavi düşlerinize ancak bu sayede ulaşacağınızı bildiğimiz için hazırlık kursumuzu hayata geçirdik. Sizlerinde en az öğretmenlerimiz kadar fedakarlık yapmanızı eğer rahata kavuşmak istiyorsanız şimdilik rahatınızdan fedakarlık ederek derslerinize çok iyi çalışmanızı istiyoruz. Bizim işimiz eğitim. Sizleri de en iyi şekilde yetiştirilerek en iyi eğitimi almanız için gayretli ve fedakar eğitimci kadromuzla sizlere hizmet edeceğiz. Bizlerin sizlerden tek isteği de sadece çalışmak ama çok çalışmak.” dedi.

 

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Altay, “Sizlere verilecek olan kurslar hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna Günündi köyünden sınava katılmak için gelen 11. Sınıf öğrencisi Metin Yıldız, “Bizler için bulunmaz bir imkan sizlerin sayesinde bizlerde beklide üniversite okuma fırsatı bulcağız. Maddi imkansızlıklardan dolayı özel dershanelere gidemiyoruz. Açılan bu kurs sayesinde başarıya ulaşacağımıza sizlerin sayesinde inanıyoruz. Allah Devletimizden razı olsun” dedi.

 

Yapılan seviye belirleme sınavıyla kursa katılmaya hak kazanan öğrencilere 25 TL harçlık verilecek ve tüm kitapları ücretsiz olarak karşılanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.