1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Bursa'ya hayran kaldı
Başkan Bursaya hayran kaldı

Başkan Bursa'ya hayran kaldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Osmanlı Coğrafyasında Çarşı Kültürü Sempozyumu'na katılmak üzere Bursa'ya giden belediye başkanları, tarihi çarşı ve hanlar bölgesindeki çalışmaları inceledi.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması yönünde Bursa'da yapılan çalışmaların diğer iller için örnek teşkil edeceğini söyledi.

 

Sempozyuma katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile tarihi eserlerin ayağa kaldırılması yönündeki çalışmaları inceledi.

 

İlk olarak Ulu Cami'de devam eden cephe temizleme ve çevre düzenleme çalışmalarını inceleyen heyet, Uzun Çarşı, Kapalı Çarşı ve hanlar bölgesini gezdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın çok iyi korunduğunu gözlemlediklerini dile getirdi.

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise Kars'ın da Kafkaslar ile Anadolu arasında bir köprü görevi gördüğünü bu nedenle de Kars'ta da çok sayıda tarihi eser bulunduğunu hatırlattı. Tarihi eserlere sahip olmanın ötesinde bu eserlerin korunup, gelecek kuşaklara aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Bozkuş, "Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu alanda önemli çalışmalar yaptığını gördük. Tarihi ve Kültürel mirasın korunması yönündeki çalışmalar açısından Bursa diğer kentler için de örnek teşkil edecek bir il." diye konuştu.

 

Bugüne kadar çarşı ve hanlar bölgesinde çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk kez düzenlenen 'Uluslararası Osmanlı Coğrafyasında Çarşı Kültürü Sempozyumu'yla bu alandaki deneyimlerini diğer kentlerle de paylaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Tarihi Kentler Birliği aracılığıyla Bursa'daki mevcut potansiyelin nasıl değerlendirildiğini her platformda paylaştıklarını hatırlatan Altepe, "Ecdadın bize emanet ettiği tarihi değerlerimizi gelecek kuşaklara en iyi şekilde miras bırakabilmek için her yolu deniyoruz. Gerek tahsis, gerek satın alma ve kiralama gibi yöntemlerle bu binaları alıp, aslına uygun hale getiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.