1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış'ta Buluşacaklar...
Sarıkamışta Buluşacaklar...

Sarıkamış'ta Buluşacaklar...

Dört Bölge Kalkınma Ajansı Eğitim İçin Sarıkamış’ta Buluşuyor…

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı, kurumsal kapasite geliştirme amaçlı hizmet içi eğitim kapsamında Trakya, Fırat ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajanslarının uzmanlarını Sarıkamış’ta ağırlayacak.

 

5449 sayılı yasada belirtilmiş olduğu gibi kalkınma ajanslarının öncelikli görevi faaliyet gösterdikleri bölgelerin kalkınma planlarını yerel aktörlerle birlikte hazırlamaktır. Ajanslar bu planlar çerçevesinde bölgeleri için kalkınma programları geliştirecek ve program uygulamalarını uygun projeleri finanse ederek gerçekleştireceklerdir. Bölgesel kalkınmanın başarılabilmesi, Ajansların yerine getireceği planlama, programlama, projelendirme, uygun projelerin seçimi, finanse edilmesi ve uygulamalarının takibi süreçlerinin doğru ve etkili yönetimine bağlıdır. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, bölge kalkınma ajanslarının bu süreçleri yerine getirmede başarısını arttırmak ve ajansların uygulamalarında uyumluluk sağlamak amacıyla ajansların uzman personeline yönelik hizmet içi eğitimlerini düzenli olarak sürdürmektedir.

 

2010 yılı içinde kurumsallaşma sürecine giren 16 Bölge Kalkınma Ajansından Trakya, Fırat ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajanslarının uzmanlarına yönelik düzenlenen eğitim programının ilki, 10-14 Mayıs 2010 tarihleri arasında Malatya’da Fırat Kalkınma Ajansının ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Eğitim programının ikincisine ise Serhat Kalkınma Ajansı ev sahipliği yapacaktır.

 

5-9 Temmuz tarihleri arasında Sarıkamış Toprak Otel’de gerçekleştirilecek eğitim programının içeriği “Ulusal Planlama Süreci ve Temel Politika Belgeleri”, “Plan, Program ve Proje Kavramları arasındaki ilişki”, “Teklif Çağrısı Yönetimi”, “Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi” ve “Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejileri” ana başlıklarından oluşmaktadır.

 

Teorik bilgilerin atölye uygulamaları ile destekleneceği bu eğitimle Kalkınma Ajansları uzmanları, faaliyet bölgeleri için hazırlayacakları bölge gelişme (kalkınma) planlarının referans alacağı ulusal plan ve stratejiler ile politika belgelerinden başlayarak planlama süreci hakkında bilgi sahibi olacaklar, bölgesel gelişme planlarının amaç ve hedeflerinin gerçekleştirilmesini sağlayacak programların geliştirilmesi konusunda deneyim kazanacaklardır. Programın ağırlıklı bölümünü oluşturan “teklif çağrısı yönetimi” eğitimi ile uzmanlar, kalkınma programlarına uygun projelerin geliştirilmesi, seçimi ve finanse edilerek uygulamalarının takibini içeren süreçte izlenecek prosedür konusunda bilgilendirilecek, böylece, teklif çağrıları sürecini yönetme bilgi ve becerisi kazanmış olacaklardır. Ajans uzmanları, bu eğitimle aynı zamanda hazırlayacakları bölge gelişme planlarının amaç ve hedeflerine uygun yatırımları destekleme konusunda izleyecekleri yol ve yöntemler hakkında bilgilendirileceklerdir.

 

Eğitimlerin, proje uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi yöntemlerini kapsayacak üçüncüsünün ise 2010 yılı sonbahar aylarında Hatay veya Tekirdağ’da gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.