1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan'dan Basına Sansür
Bakandan Basına Sansür

Bakan'dan Basına Sansür

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın Kars ziyareti sırasında Rehabilitasyon Merkezi’nin kurdelesini kestikten sonra “Basını almayın” diyerek sansür uygulamasıyla birlikte ziyaret farklı olaylarla gündeme geldi.

A+A-

İşte gelişmeler:

 

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ı taşıyan uçakla birlikte Kars Havaalanına inmesiyle düğümler çözülmeye başladı. Bakanın açılış ve ziyaretler için kent merkezine gitmesiyle birlikte CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de DHA Kars Muhabiri Mukadder Yardımcıel ile birlikte soluğu Hastanede aldı. Doğan Haber Ajansı’nın ( DHA ), “Antalya’da kaldığı yetiştirme yurdunda tecavüze uğrayan ve hamile kalan 16 yaşındaki engelli A.Y. Kars’taki yurda gönderildi. Bugün Kars’a gelecek Bakan Kavaf görmesin diye de genç kızın Siirt’e gönderilmesine karar verildi. Ancak genç kız yolda kaza geçirince olay ortaya çıktı…” şeklinde haberi servis etmesiyle olay ortaya çıktı.

 

DHA’nın bu haberini Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf Ardahan’da yalanlasa bile Kars’taki gelişmeler soru işaretlerini artırdı.

 

Kars Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Halime Arslan Yıldız Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdu’na geçen Bakan Kavaf, gazetecilerin binanın içine ve bahçesine girişlerine izin vermedi.

 

Kavaf bu defa; Yurt bahçesinin dışında bekleyen basın mensuplarını, yurdun içerisinde bulunun boş ve metruk binayı gezdiği sırada ise korumaları aracılığı ile çağırdı. Basın mensupları da gelişmeleri protesto edip gitmedi.

 

GERGİNLİK DEVAM ETTİ

 

Bakan Kavaf, açılışını yapmak için geldiği Rehabilitasyon Merkezi’nde açılış kurdelesini keserek objektiflere poz vermesinden sonra Rehabilitasyon Merkezi binasına girdi. Bu sırada tekrar basına sansür uygulayan Bakan Kavaf, korumalara dönerek “basını almayın” talimatı verdi.

 

Bugüne kadar Kars’a gelen hiçbir bakanın bu denli yasak koymamasına rağmen Bakan Kavaf’ın sansüründen şüphelenen gazeteciler tepkilerini ortaya koydular. Gazeteciler ile Bakanın basın ve medya sorumlusu arasında tartışmalar yaşandı.

 

Tartışma uzayınca polis ve bazı partililer araya girerek tarafları yatıştırdı. Gazetecilerde Bakan Kavaf’ı protesto ederek kendisini takip etmeği bırakıp Rehabilitasyon Merkezi’nden ayrıldılar.

 

Gazetecilerin yurt ve yuva ziyaretlerinde içeri alınmamasıyla ilgili bir açıklama bile yapılmazken, DHA’nın, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün de girişimleriyle gündeme getirdiği haber Bakan Kavaf’ın basına tavrını daha da netleştirdi.

 

Bugün Ardahan’dan Kars’a gelecek olan Bakan Kavaf’ın yaşananlarla ilgili ne gibi bir tepki vereceği ve açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.