1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan 'memur mantığı' istemiyor
Bakan memur mantığı istemiyor

Bakan 'memur mantığı' istemiyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Kalkınma ajansları bütün yöreler için önemli ama nispeten geri kalmış yörelerimiz için çok daha önemli'' dedi.

A+A-

Kars'ta gezi ve incelemelerde bulunan Yılmaz, Vali Vekili Muhammed Lütfi Kotan, AK parti Milletvekili Zeki Karabayır, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı illerinin bağlı bulunduğu Serhat Kalkınma Ajansını (SERKA) ziyaret etti.

 

SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar'dan çalışmaları hakkında bilgi alan Yılmaz, gazetecilere açıklamasında, kalkınma ajanslarının çok önemli görevleri olduğunu söyledi.

 

Kalkınma ajansında çalışan personelden gece gündüz gayret göstermesini beklediğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

 

''Burada klasik bir devlet memuru mantığıyla çalışırsanız bu ajanslarla hedeflediğimiz sonuçlara ulaşmamız mümkün olmaz. Bunlar farklı yapılar. Topluma daha yakın, iş dünyasına daha yakın çalışması gereken ve o zihniyetle çalışması gereken yapılar. Sabah saat 8'de geldim, akşam saat 5 oldu, hadi gideyim, iş bitti falan değil. Sürekli kafa yoran, ihtiyaç olduğunda sabahlara kadar oturup çalışan böyle bir anlayışı ve çalışma kültürünü yerleştirdiğimiz zaman hem kurum için hem de çevremiz için önemli çıktıları olacak diye düşünüyorum. Kalkınma ajansları bütün yöreler için önemli ama nispeten geri kalmış yörelerimiz için çok daha önemli.''

 

Bölgenin kalkınması için programlar uygulayacaklarını ifade eden Yılmaz, ''Tanıtımlar yaparak, yatırımcıları buralara çekmek için gayretlerimiz olacak, önümüzde ki dönemlerde'' dedi.

 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, bir soru üzerine, ''Referandumla ilgili bölgede olumlu izlenimlerle ayrılıyorum. Çünkü bu bölgelerimiz aslında bu tür işlerin kıymetini en fazla bilen bölgelerdir. Demokrasinin, insan haklarının, hukukun ne kadar önemli olduğunu en iyi bilen bölgelerimizden bir tanesi'' diye konuştu.

 

Bakan Yılmaz ayrıca, AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven'in bir süre önce vefat eden kayınpederi Şemsettin Topçu'nun Yenişehir Mahallesi'nde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

Yılmaz, daha sonra uçakla Ankara'ya hareket etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.