1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aydın, çeyrek asırdır gazete dağıtıyor
Aydın, çeyrek asırdır gazete dağıtıyor

Aydın, çeyrek asırdır gazete dağıtıyor

Kars’ta mesleğine aşık olan Subutay Aydın yaklaşık çeyrek asırdır, yaz-kış bisikletiyle kapı kapı gezerek gazete dağıtımı yapıyor.

A+A-

Volkan KARABAĞ

23 yıldır gazete dağıtımı yaparak evini geçindiren 50 yaşındaki Subutay Aydın, ilk günkü heyecanla görevine devam ediyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Aydın, sabah erken saatte kalkarak bisikletini alıp gazete bayisine geliyor. Burada gazetelerini alan Aydın, haftanın 7 günü, yazın sıcakta kışın soğukta abonelerine gazetelerini götürüyor.

Gazete okumanın bir kültür olduğunu ve 23 yıldır mesleğini ilk günkü heyecanla yaptığını söyleyen Aydın, “Gelişen teknoloji en çok bizim mesleği etkiledi. Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da artık vatandaşlar gazete okumak yerine bilgisayar ve cep telefonuyla gündemi takip ediyor. Ama yine de gazete okuma kültürünü sürdüren hemşehrilerimiz mevcut ve bunlara zamanında gazeteyi götürmek için elimden geleni yapıyorum.” dedi.

Bisikletinin kendisinin yol arkadaşı olduğunu da kaydeden Aydın, “Bu bisiklet benim için çok önemli, çünkü bana yarenlik ediyor. Gazeteleri elimde taşımaktansa arka sepetine koyuyorum bu benim için de zamandan tasarruf ve okuyucuya zamanında ulaşımımı sağlıyor. Ben bu mesleği seviyorum ve mesleğimin verdiği heyecanla işime devam ediyorum.” ifadesini kullandı.

Gün içerisinde gazetesini dağıtan Aydın daha sonra aboneleriyle tek tek ilgileniyor ve yeni abone bulmak için kapı kapı geziyor.

karsta-ceyrek-asirlik-meslek-aski-1.jpgkarsta-ceyrek-asirlik-meslek-aski-2.jpgkarsta-ceyrek-asirlik-meslek-aski-3.jpgkarsta-ceyrek-asirlik-meslek-aski-4.jpgkarsta-ceyrek-asirlik-meslek-aski-5.jpgkarsta-ceyrek-asirlik-meslek-aski-6.jpgkarsta-ceyrek-asirlik-meslek-aski-7.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum