1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti
Kars’ta öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti

Kars’ta öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla Milli Eğitim Bakanlığınca 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirilen ücretsiz yemek uygulaması Kars’ta başladı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

11. Kalkınma Planı ve 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan ücretsiz yemek uygulaması çerçevesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren anaokulu ve ana sınıflarındaki tüm öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti verilmeye başlandı.

Kars Öğretmenevi bünyesinde hazırlanan yemekler merkez, ilçe ve köylerdeki okullara gönderiliyor. Velinin iznini alan öğretmenler tarafından ücretsiz yemekler öğrencilere dağıtılıyor. Günlük verilen yemek uygulamasında peynir, zeytin, yumurta, reçel, çikolata ve süt bulunuyor.

Okulları tek tek gezerek yemek uygulamasını yerinde inceleyen Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Atatürk İlkokulunda Müdür Ergül Okulmuş ile birlikte anasınıfı ziyaret etti. Burada öğretmenlerden bilgi alan Acay, öğrencilerle de görüşerek sohbet etti.

Yemek dağıtımına eşlik eden Acay ve Okulmuş öğrencilerle yumurta tokuşturdu ve yemeklerini düzenli yemeleri için tavsiyelerde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kars’a gelen 240 depremzede öğrencinin yeni arkadaşları ile öğretmenleriyle ders başı yaptığını ve ücretsiz yemek uygulamasından faydalandığını ifade eden Acay, “Bakanlığımız tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. döneminde öğrencilerin sağlıklı beslenebilmesi için başlatmış olduğu okullarda ücretsiz yemek kapsamında; il genelinde 6 bin öğrencimize yemek hizmeti sunulmaktadır. Okul öncesi öğrenim gören tüm öğrencilerimize her gün farklılaşan, zevklerine de hitap edecek şekilde ve Sağlık Bakanlığının belirlediği kalori ihtiyacını karşılayacak şekilde hizmet veriyoruz. Bünyesinde anaokulu olan birleştirilmiş sınıflar, taşıma merkezinde olan öğrenciler ve yatılı bölge ortaokulunda olan gündüzlü öğrencilere de önümüzdeki hafta ücretsiz yemek uygulaması verilecek. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Acay, minik öğrencilerle bir müddet sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

karsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-8.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-9.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-10.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-11.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-12.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-13.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-14.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-15.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-16.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-17.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-1.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-2.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-3.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-7.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-4.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-5.jpgkarsta-6-bin-ogrenciye-ucretsiz-yemek-hizmeti-6.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.