1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ata'yı Minnetle Andık...
Atayı Minnetle Andık...

Ata'yı Minnetle Andık...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e İlimizde Büyük Anma...

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve mimarı, eşsiz kumandan, askeri deha, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikal edişinin 72. yıldönümünde büyük Ata tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı.

 

İlimizde anma programı sabah saat 08.45'te Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ve ulu önder Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Saat 09.05'te aynı anda tüm yurtta sirenler çaldı, bayraklar yarıya indirildi ve saygı duruşunda bulunuldu.

 

İlimizde, büyük önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 72. yılı dolayısıyla çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.

 

Saat 09.45'te Kars Halk Eğitim Merkezi Salonu’na geçilerek, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklâl marşımız okundu. 10. Yıl Nutku iki dakikalık banttan dinletildi. Atatürk'ün biyografisi, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Ata'nın Gençliğe Cevabı okundu. Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir öğretmen tarafından 'Atatürk İlke ve İnkılapları' anlatıldı. Öğrenciler tarafından Atatürk Oratoryosu sergilenirken, Ata'nın ebediyete intikalinin 72. yıldönümünde ulu önderin sevdiği şarkı ve türküler Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından seslendirildi.

 

Kafkas Üniversitesi'nde de Atatürk'ü anma programı düzenlendi.

 

Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven'in yaptığı anma töreninde, Atatürk üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu “Mustafa Kemal Paşa ve Doğu”  konulu tebliğlerini sundular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.