1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ASİMDER’den tarihi adım
ASİMDER’den tarihi adım

ASİMDER’den tarihi adım

Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda Ermeniler tarafından katliama uğrayan Azerbaycanlıların anısına Kars'ta fotoğraf sergisi açılacak.

A+A-

ASİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gülbey, sergiyi açmak ve sergi hakkında bilgiler vermek için Kars’a geldi.

 

Vali Yardımcısı Murat Demirci’yi makamında ziyaret eden heyet, Demirci’ye sergi hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Azerbaycan Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u ziyaret eden ASİM-DER heyeti, Başkonsolos Süleymanov’a Türk ve Azerbaycan Bayrağı hediye etti.

 

ASİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u sergiye davet etti.

 

HOCALI KATLİAMI BÜTÜN ÇIPLAKLIĞIYLA SERGİLENECEK

 

Serginin açılış çalışmalarını yapmak için Iğdır’dan Kars’a gelen ASİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gülbey, yaptığı açıklamada Ermenilerin yaptığı vahşice katliamları Türkiye’nin bir çok ilinde açtıkları sergilerle dünya kamuoyunun gözleri önüne sereceklerini söyledi.

 

ASİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gülbey; “Ermeniler, kendilerinin katliama uğradığını söyleyerek dünyada kamuoyu yaratmanın peşine düşmüş. Özellikle çeşitli ülkelerinde desteğini alarak Türkiye’den hak talep etmeye çalışıyor. Oysa Türkler değil Ermeniler, Türklere ve Azerbaycan halkına katliamlar yapmışlar. Bunların çok örnekleri var. Van’da, Kars’ta, Erzurum ’da çıkan toplu mezarlar bunların en açık örneğidir. Amam her ne hikmet ise dünya devletleri bunları görmemezlikten geliyor. Ermeni diasporası Avrupa’da ağır basıyor. Ermeni yanlısı devletler, oysa yakın tarihimizde 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocali Kasabası’nda Rus askerlerinin desteğini alan Ermenilerin kadın, çocuk, yaşlı demeden herkesi öldürdüğünü, hamile kadınlara tecavüz ederek, karınlarına süngüler sokularak öldürüldüğünü, ermeni vahşetini, ermeni katliamlarını görmemezlikten geliyor. Biz bu sergide özellikle Hocali kasabasında yapılan katliama bütün çıplaklığıyla gözler önüne sereceğiz” dedi.

 

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sergi Salonu’nda 7 Ağustos 2010 Cumartesi günü açılacak olan sergide Ermenilerin Hocalı katliamı bütün çıplaklığıyla gözler önüne serilecek.

 

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanlığı (ASİM-DER) tarafından açılacak sergide 1915-1918 yıllarında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda Ermenilerin yaptığı katliamlar, kitap, dergi, CD ve broşürlerle katılımcılara anlatılacak.

 

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sergi Salonu’nda açılacak sergide Türkiye Azerbaycan  bayrakları dağıtılacak. Ermenilerin yaptığı katliamlar sinevizyon ile gösterilecek. “Katliamı işleyenlerin yargılanması için bir ışıkta sen tut” amacıyla açılacak çadırın önüne beyaz mum yakılıp bırakılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.