1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Köy Evi Açıldı
Kars Köy Evi Açıldı

Kars Köy Evi Açıldı

Kars Valisi Ahmet Kara, açılışta, işletme sahiplerine temizlik öğütleri verdi.

A+A-

Atatürk Caddesi üzerinde hizmete giren Köy Evi Restoranı’nın açılışına katılan Vali Ahmet Kara, “ Halil İşim ile Bekir Boynukalın’ın açmış oldukları bu güzel lokantanın hayırlı uğurlu ve bol kazançlı olmasını Allah’tan diliyorum. Bu tesiste insanlar yiyip içecekler. Yeme içme insani bir ihtiyaçtır. İnsanlar hayatta kalmak için yiyip içmek zorundadırlar. Karslılar ve turistler burada yiyip içecekler. Buraya gelecek müşterileri iyi ağırlamanınız ve karşılamanız gerekir. Her anlamıyla iyi hizmetler sunmanız gerek. Her şeyden önemlisi de gıda işi yaptığınız için çok temiz olmanız gerekir. Sadece sizler değil bütün Karslı işletmeciler temiz olmak zorundadır.” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde Çin Televizyon ekibinin Kars’a çekimler yaptığını da hatırlatan Vali Kara, “Çin Televizyonu ekibi “biz Kars’ı biliyoruz. Kars özellikle askeri bir şehir olarak tanıyoruz.” dediler. Kars ile ilgili çekimler yaptılar ve ülkelerinde gösterecekler böylelikle Kars’ı Çin halkına tanıtacaklar. Bu nedenle Kars’ı gören Çinliler buraya turist olarak gelecekler. Onun için her anlamda Kars’ımızı temiz tutmak zorundayız. Sadece yeme içme mekanlarını değil cadde ve sokaklarımız da temiz tutmamız gerekir. Kars’a dışarıdan gelen bir insanın beyninde iyi imajlar kalmalı. Ben Antep’te müfettiş olarak görev yaptığım sırada teftişte iken şoför beni her gün değişik yollardan götürüp getiriyordu. Şoföre sordum “neden beni her gün değişik sokaklardan götürüp getiriyorsun? “ Bana dedi ki “biz büküklerimizden duyduk. Bir yabancı ilimize geldiğinde onlara sakın yıkık binaları, sokakları ve kötü yerleri ve mekanları göstermeyin. En güzel cadde sokak ve önemli yerlerden götürüp getirin ki ilimizden güzel intibalar ile ayrılsınlar.” O Antepli şoförün davranışını asla unutmuyorum. Onun için elimizden geldiği kadar kentimiz ve ülkemiz için çalışmalıyız.” diye konuştu.

 

Vali Kara’nın konuşmasının ardından İl Müftüsü İlyas Gümüş tarafından dua okunduktan sonra açılışa geçildi. Açılış kurdelesini ise Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Müftü İlyas Gümüş ve işletme sahipleri Halil İşim ile Bekir Boynukalın açtı.

 

Açılışın ardından davetliler ; Kafkas müziği, Aşık Bilal Esrarı ve Ensar Şahbazoğlu’nun “atışmaları” ve “açılışa hoş geldiniz” türküleri ile karşılandılar.

 

Açılışa, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, Defterdar Hanifi Eraslan, İl Müftü İlyas Gümüş, Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan Altun, KARSOD Başkanı Halit Özer ve davetliler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.