1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aşılamalar Tamamlandı
Aşılamalar Tamamlandı

Aşılamalar Tamamlandı

Kars Sarıkamış İlçe Tarım Müdürü Sevda Özkan, şap hastalığının kontrolü projesi kapsamında ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyasının sona erdiğini söyledi.

A+A-

İlçe Tarım Müdürü Sevda Özkan, şap hastalığının kontrolü projesi kapsamında İlçe merkezi ve 55 köyde yapılan çalışmalar sonucunda 42 bin büyükbaş hayvanın aşılandığını bildirdi.

 

Türkiye’de 2008 yılında uygulamaya konan, “Türkiye’de Şap Hastalığının Kontrolü projesi kapsamında ilkbahar şap aşılama kampanyasının 3 aydır devam ettiğini kaydeden Özkan, Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerde toplam 52 bin civarında büyükbaş hayvan bulunduğunu, kampanyada 10 personelin görev aldığını ve yüzde 80 başarı elde ettiklerini kaydetti.

 

Yapılan aşıların hayvanları 6 ay boyunca şap hastalığından koruyacağını belirten Özkan, şunları söyledi:

 

“Bakanlığımızca tüm ülkede özellikle büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı salgınına karşı yoğun bir mücadele çalışması yürütülmektedir. Çalışmaların temelini hastalık çıkan yerlerde hayvan ve hayvan maddelerinin karantinaya alınması ve hastalıksız tüm hayvanların aşılanması esasına dayanmaktadır. Son 3 yıldır bakanlığımız genel bütçe ve yurt dışı kaynakları da kullanarak aşıları ücretsiz temin edilerek uygulanmıştır. Aşılama çalışmalarına destek veren belediye başkanı, muhtarlar ve çiftçilerimize teşekkür ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.