1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Artık Kars'ta güzel işler oluyor"
Artık Karsta güzel işler oluyor

"Artık Kars'ta güzel işler oluyor"

Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars’ta yayın yapan yerel ve ulusal medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

A+A-

Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıda, basın mensuplarıyla sohbet eden Vali Tepe, Kars’ta iki aydan beri görev yaptığı süre içerisinde, gazetecilerin olumlu haberler yapmasının, Kars’ın gelişmesi ve ekonomik açıdan ilerlemesi için önemli olduğuna dikkat çekti.

Haberciliğin öneminde de değinen Tepe, “Habercilik önemli olduğu gibi haberciliğin nasıl yapılığı da bir o kadar önemlidir. Haber yaparken biz sadece kendimizi düşünürsek çok kısa soluklu bir düşünceye sahip oluruz. Ama memleketimiz ve yöremiz için olumlu haberler yaparsak, daha uzun soluklu plan ve projelilerin gelişmesine de katkı sunmuş oluruz. Yani Kars’ta ki gazeteci arkadaşlarımızın, ilimizin kalkınması, huzur ve güvenliğini öne planda tutan haberler yaptıklarını görüyoruz. Bundan sonrada sizlerin haberleriyle, bizlere ve kamuoyuna verdiği mesajlar ve görüşleri dikkate alıp hep birlikte değerlendirmeye devam edeceğiz. Her zamanda diyalog halinde olacağız. Katılımızdan dolayı da hepinize teşekkür ediyorum. “dedi.

Yöneticiler ile birlikte gazetecilerin ve her kesin pozitif düşünmesinin, Kars için son derece faydalı olacağının da belirten Tepe, “Kars’ta 60 günden beri görev yapıyorum, Bu süre içerisindeki gözlemlerime göre genel anlamda yapıcı haberlerle karşılaştık. Kars, geçmişte iki tane oğul vermiş yani Ardahan ve Iğdır ilden ayrılmış. Bu durum ilk zamanlarda belki fark edilmemiş ama zaman içerisinde etkisini oldukça göstermiş. Bu nedenle de Kars tabiri caizse bir bocalama dönemi geçirmiştir. “ dedi.

Kars’ın son 7 – 8 yıl içerisinde geliştiğine de vurgu yapan Tepe, “Kars’a ilk geldiğim gün de ifade ettiğim gibi, son 7 – 8 yıl içerişinde Kars bir çıkışa geçmiştir ve pozitif bir yükseliş var. Göreve başladığım günden bu yana birkaç kez yeni iş yerlerinin açılışlarına davet edildim. Bu açılan işyerlerinin hepsi de inşaat malzemesi satan işyerleri olması da buna örnek teşkil ediyor. Demek ki Kars’ta ileriye doğru seyreden bir hareket, yatırım ve canlılık var. Yani artık Kars’ta güzel işler oluyor demektir. Sizlerde basın olarak bu gibi gelişmelere destek veriyorsunuz. “ diye konuştu.

ÇAKMAK, HABER YAPARKEN ŞEHRE ZARAR VERMEMEK GEREKİR!

Kahvaltı sırasında söz alan Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da, il genelinde öncelikle turizm merkezi olan Sarıkamış ve Kağızman da bazı ufak çaplı münferit terör olaylarının haber yapılmasının şehre zarar verdiğine dikkat çekti.

Bu gibi haberlerin yapılmasının turizm açısından olumsuz sonuçlar doğurduğuna değinen Çakmak, bu gibi ufak tefek olayları basın yoluyla duyan turistler ve tatilcilerin Sarıkamış’ı tercih etmeyeceklerini söyledi.

Büyük çaplı olayların saklanamayacağını da belirten Çakmak, “Emniyet müdürü olarak demiyorum. Ama Kars büyük bir ildir. İl genelinde özellikle Sarıkamış ve Kağızman da ufak tefek terör olayları olabiliyor. Sonuçta sizler Karslısınız. Tabi ki gazetecilik yapılacak. Kimse buna engel olamaz. Ama ufak tefek olayları özellikle kış turizminin merkezi olan Sarıkamış ta meydana gelen olayları bir daha düşünerek haber yapmanın ilimiz için olumlu olacağını düşünüyorum. Çünkü özellikle Sarıkamış bir turizm merkezidir. Burayı tercih edecek ziyaretçilerin olumsuz yönde etkilenmeleri iyi olmaya biliyor. Turist korktuğu zaman buraya gelmez. Bildiğimiz gibi Kars’ın temel geçim kaynakları arsında tarım ve hayvancılığın yanında bir de turizm var. Çok büyük olayları kimse saklayamaz ama ufak tefek olayların basın yoluyla dünyaya aratılması da Kars için kimseye fayda getirmez.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.