1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Anadolu Parsı’ unvanı için 8 zirve kaldı
'Anadolu Parsı’ unvanı için 8 zirve kaldı

'Anadolu Parsı’ unvanı için 8 zirve kaldı

Hazırladığı 81 il, 81 Zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde zirveye tırmanıp, ‘Anadolu Parsı’ unvanı almayı hedefleyen profesyonel dağcı Erdek Cennet, 71’inci, 72’inci ve 73’üncü tırmanışlarını gerçekleştirdi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Cennet, önce Iğdır’daki 2 bin 575 metre yüksekliğindeki Tekelti, ardından ise Kars'taki 3 bin 120 metre yüksekliğindeki Allahuekber ve Ardahan'daki 3 bin 197 metre yüksekliğindeki Kısır Dağı'na tırmandı.

İki günde üç zirve yapan Erdek, "81 ilimizin en yüksek rakımlı zirvesine yapılacak tırmanışlar sonucunda 'Anadolu Parsı' unvanı verilmesi için proje geliştirdim. 71, 72 ve 73'üncü zirvemi iki günde gerçekleştirmiş bulunuyorum. Kısa sürede bu projeyi bitirip, Cumhurbaşkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na proje detaylarını gönderip, bu unvanın verilmesi için girişimlerde bulunacağım.” dedi.

İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve dostluk bağlarını geliştirmek amacıyla böyle bir proje yaptığını söyleyen Cennet, “Bu proje insanlar arasındaki iletişimsizliğin çözülmesi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi, insanların daha sosyal, huzurlu ve daha sağlıklı bir yaşama kavuşması yönünde farkındalık yaratacaktır. Dağcılık ve özellikle yüksek irtifa dağcılığı bu projenin gerçekleşmesi açısından en uygun spor dalı olmasından dolayı çok önemlidir.  Dağcılığın insanlara verdiği özgüven ve sağlıklı yaşam konularında farkındalık oluşturmak, dağcılık, kırsal, eko kültür gibi turizmlerin yaygınlaşmasını ve gelişimine katkı sağlamak istiyorum. Dağcılık sporunun vermiş olduğu dikkat, konsantrasyon, huzur, girişimci ve sağlıklı bir neslin yetişmesini sağlamayı başarırsam bu proje de amacına ulaşmış olacaktır.” ifadesini kullandı.

936a4f51-b080-46c5-b151-af3952af503b.jpegea12190d-7291-4a1f-b989-1ced750b423e.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.