1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Teknik Gezi
KAÜ Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Teknik Gezi

KAÜ Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Teknik Gezi

Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri teknik gezi düzenledi.

A+A-

Gıda Mühendisliği 2-3 ve 4 sınıf öğrencilerine ilk olarak Halk Ekmek Fabrikası’nda Fırın işletme sorumlusu Atakan EMEKÇİ tarafından fabrika tanıtım sunumu yapılarak, ekmek üretim aşamaları anlatıldı. Ekmek pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fabrika personelinin öğrencilerimize sıcak ekmeklerle yapmış oldukları kahvaltı ikramlarından dolayı ayrıca teşekkür ederiz.

 

Kars Kavılca Değirmeni sahibi Hümeyra Hanım BAKİ ve eşi Üstüner BAKİ, değirmende kavılca buğdayının una ve bulgura dönüşüm aşamaları hakkında bilgi vererek, öğrencilerimize değirmende bulunan alet ve ekipmanların çalışma prensiplerinin detaylı bir şekilde tanıtımını yaptılar.

 

Öğrencilerimizin Temel işlemler ve Hububat Teknolojisi dersi konularından olan Öğütme teknolojisi ve un hakkında verdikleri bilgilerden dolayı İşletme sahibi Hümeyra Hanım BAKİ ve Üstüner BAKİ’ye ve ekmek üretim aşamaları hakkında bilgi veren ve işletmeyi tanıtan Fırın İşletme sorumlusu Atakan EMEKÇİ’ye ve çalışan personele, okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

 

Yapılan teknik gezi sonrasında Kars için önem arz eden Kars Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası ile ata buğdayı Kavılca buğdayının işleyen tek tesis olan Kars Kavılca Değirmeni’nini yerinde inceleme şansı bulan Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği öğrencileri memnuniyetlerini dile getirdi.

a1-318.jpg

yn.jpg

un-3.jpga5-062.jpga7-036.jpg a8-021.jpg

a6-051.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.