1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Vekâletle Kurban Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
Kars’ta Vekâletle Kurban Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Kars’ta Vekâletle Kurban Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

​​​​​​​Kars İl Müftülüğünce 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı düzenledi.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Kars’ta düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan konuşmacı olarak katıldı.

Kars İl Kültür ve Turizm Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Hamza Bayram, organizasyonun hayırlı olmasını diledi.

Kurbanın toplumsal hayata katkısını vurgulayan DİB Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Erhan ise “Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş sloganıyla yola çıktığımız vekâletle kurban organizasyonu sadece kurban bağışlamaktan, bir ibadeti yerine getirmekten ibaret değildir. Aynı zamanda insanların kalplerine dokunulduğu, insanların ihtiyaçlarını gidermekle gönüllerin feth edildiği hatta kimi insanların hidayetine vesile olan bir hizmettir. Bu sebeple vekâletle kurban organizasyonu, liyakat sahipleri tarafından yerine getirmesi gereken ağır bir emanettir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımız yıllara dayanan tecrübeleriyle bu ibadeti yurt içi ve yurt dışında emanet bilinciyle layığıyla yerine getirmektedirler. Bizlerde daha fazla kardeşimize sevinç olmak için bu hayır organizasyonunda mesai gözetmeksizin çalışmalıyız.” diye konuştu.

Ayrıca 2024 yılında emekli olan din görevlilerine Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Erhan tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Program Müftü Bayram’ın, DİB Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Erhan’a hediye takdim etmesiyle sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.