1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AKPli Erdem : İyi Gidiyoruz
AKPli Erdem : İyi Gidiyoruz

AKPli Erdem : İyi Gidiyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kars'ta Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

A+A-

Kars DSİ Sosyal Tesislerinde AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu ile Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “Türkiye çok iyi bir noktada. Yunanistan’ın başı Türklere karşı eğik” dedi.

 

Dün Yunanistan’a Türkiye’nin gıpta ettiğini belirten Erdem, “Şimdi onlar borç batağındalar. Memuru işçisi isyan halinde çünkü verilen imkanlar geri alınıyor. Biz Allah’a çok şükür yeni yeni imkanlar veriyoruz. Kars dün kenarda unutulmuş bir şehirdi. Öyle olduğu içinde Karslı burayı bıraktı da gitti. Yerin harika olması, cennet olması yetmiyor ki. Oranın kaynaklarını iyi değerlendirmemiz lazım. Dün dış politika konuşurken gurur duyacak ne derdik? Üç tarafımız deniz ve düşmanlarla çevrili. Dostumuz olan bir tane ülke yoktu. Suriye, Irak, İran dostumuz muydu? Şimdi bakın Suriye ile yaptığımız anlaşmada artık ortak bir ekonomik birliğine doğru gidiyoruz. Buna geldi Ürdün dedi ki bizi de dahil edin, Lübnan dedi ki bizi de dahil edin. Bakın sık sık söyleniyor ya ‘siz Türkiye’yi böleceksiniz’ bunun altı dolu olmalı bu iftira. Bunu söylemek için biraz inanç sahibi olmak lazım. Büyüyen Türkiye’den hiç kimse ayrılmaz. Türkiye ne zaman bölünür? Ekonomisi çökerse. Avrupa Birliği kapısında niye bekliyoruz? Orayı ekonomide güçlü gördüğümüz için. Onlardan istifade etmek için. Yarın Türkiye bu hızla devam ederse bakın gayri safi milli hasılada tek kişi başına düşen oran 3 bin 500 dolardı şimdi 10 bin doları aştı. Türkiye zenginleşiyor. Çarşıya pazara baktığınız zaman bunu net olarak görüyorsunuz.” diye konuştu.

 

AK Parti iktidara geldiğinde en düşük maaş alan devlet memurunun aldığı maaşın tamamı bir buzdolabının yüzde 40’ını ödemediğini ifade eden Erdem, şöyle konuştu:

 

“Şimdi bir buzdolabı alıyor. Asgari ücret kaç dolardı? 110 dolardı. Şimdi asgari ücret kaç dolar hesabını siz yapın. Emekli eski parayla 150 milyon alıyordu. Dolar kaç paraydı? 1 milyon 700’dü. 100 dolar bile değildi emeklinin cebine giren. Şimdi kaç para alıyor? Bize bir şey vermediniz derseniz yanlış. Buna katılmam. Ya kasıt var derim ya da cehalet var derim. Verdiğiniz bize yetmiyor derseniz ona katılırım. Çünkü refah seviyemiz arttı. Lüksümüz, konforumuz arttı. Bugün dünyada ne varsa bizde de olacak. Sağlıkta öyle bir noktaya geldik ki birkaç yıl sonra Avrupa tedavi için Türkiye’ye gelecek. Şuanda gelmeye başladılar. Türkiye’nin önü açık. Kars’ın önü daha açık. Sınırlar kalkıyor. Kars dün kenardaydı yarın Orta Asya’nın kapısı, Kafkasların kapısı, İran’ın kapısı olmak durumunda. Yarın Ermenistan’la da problemler er geç bitecek. Türkiye dünyaya barış diyor. Biz savaş, kavga istemiyoruz. Alışveriş yapalım. Yıllarca Suriye ile kavga ettikte ne oldu. PKK’yı Bekaa vadisinde onlar beslediler. Zararı kime hem Suriye’nin hem bizim. Artık iyi komşu olduk. Yunanlıların şuan en çok talep ettiği dil kursu Tükçe. Devletin itibarı yükseldikçe o ülkelerde Türkiye’ye karşı teveccühte artıyor. Altı sıfırı atmadan önce Türkiye’de Türk parası geçiyor muydu? Türkiye’de kimse cebinde Türk parası taşımıyordu. Atatürk’ün resmi olan, Atatürkçülüğü kimseye vermeyen, milliyetçilerde, ulusalcılarda dahil akşamdan sabaha cebinde para tutuyor muydu? Kimse kimseye de Türk parasını borç vermiyordu zaten. Niye? Çünkü paranın bir anlamı yoktu. Değersizdi. Türk parası şimdi Türkiye’de doları kovdu. Bölgeden de kovdu. Suriye’de, İran’da, Rusya’da, Azerbaycan’da geçiyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.