1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aile Hekimliği’ne Geçiliyor
Aile Hekimliği’ne Geçiliyor

Aile Hekimliği’ne Geçiliyor

Kars İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimliği Uygulaması için bilgilendirme toplantısı düzenledi.Kars İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısı Kars Devlet Hastanesi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

A+A-

Sağlık Ocakları Şube Müdürü Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Şeniz Erdoğan Kavak’ın Aile Hekimliği ile ilgili genel bilgiler vermesinin ardından, Aile Hekimliği Uygulamasından sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bekir Kaçar, Kars’ta Aile Hekimliği Uygulaması için Sağlık Müdürlüğü’nce yapılması gereken hazırlıklar ile ilgili bilgiler verdi.

 

Uz. Dr. Şeniz Erdoğan Kavak, Aile Hekimliği Uygulamasının ilk kez pilot uygulama olarak Düzce ilinde 2005 yılında başlatıldığını ve 2010 yılı sonu itibariyle bütün ülke genelinde uygulanmaya başlayacağını belirtti.

 

Kavak, Aile Hekimini, Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile Birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini; yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın, her kişiye kapsamlı ve devamlı olarak, belli bir mekânda vermekle yükümlü, gerektiği ölçüde gezici sağlık hizmeti veren, tam gün esasına göre çalışan Aile Hekimliği Uzmanı veya Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü eğitimleri alan Uzman tabip veya tabip olarak tanımlandığı söyledi. Kavak ayrıca, Aile Hekimliği hizmetinin Aile Hekimleri tarafından kapsamlı, sürekli, koordine ve işbirliği içinde verilen, birey, aile ve toplum odaklı sağlık hizmeti olarak verildiğini ifade etti.

 

Konuşmasını Aile Hekimliğinin Dünyada ve Türkiye’deki gelişim sürecine değinerek sürdüren Dr. Kavak, Aile Hekimliği uygulamasının mevzuatta yer alan konularını da anlattı.

 

 İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bekir Kaçar da Kars’ta 09.08.2010 tarihinde fiili olarak Aile Hekimliği Uygulamasının başlayacağını İl Sağlık Müdürlüğü olarak geçiş sürecinde yapılması gereken hazırlıklarla ilgili bilgiler verdi.

 

Konuşmacılar Aile Hekimliği Bilgilendirme Toplantılarının bundan sonra da diğer kurumlar başta olmak üzere sonrasında halka yönelik olarak yapılmaya devam edeceğini belirttiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.