1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sinema’da “Takva” Günleri
Sinema’da “Takva” Günleri

Sinema’da “Takva” Günleri

Kars Sinema Topluluğu Sinema Günlerinde bu hafta Takva’yı, senaristi Önder Çakar’ın katılımı ile gösterdi.

A+A-

Kars Sinema Topluluğunun 5 haftadan beri devam eden film gösterimlerine bu hafta Takva ile devam etti.

 

Özel gösterim olması ve filmde yer alan “zikir” seslerin kaliteli olması vesilesi ile film orijinal 35’lik makarasından gösterildi. Kars Sinema Topluluğundan İnan Ercan açılış konuşması yaparak katılımcılara teşekkür etti.

 

Her Çarşamba saat: 19.30 seansında Kars Şehir Sinemasında düzenlenen film gösterimine katılan Takva’nın senaristi Önder Çakar da katılarak sinemaya ve filmine dair söyleşi yaptı. Çakar; kendisinin de uzun zaman önce Ardahan’dan göç etmiş Terekeme bir ailenin çocuğu olduğunu ve kendisinde Kars’ın ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

 

Önder Çakar Kars’ta yakın zamanda bir film çekeceklerini ve mekan arayışı içinde olduklarını da söyledi.

 

Filmi yaklaşık 150 kişi seyretti. Film, seyircilerden tam not alırken, karşılıklı soru cevaplar kısmında da birçok seyirci söz alarak filme dair görüşlerini paylaştı.

 

Kars Sinema Topluluğu ilk olarak Yılmaz Güney’in “Aç Kurtlar” filmi ile başlamış daha sonraki haftalarda ise “Pazar”, “Bir Ticaret Masalı”, “Vodka Limon”, “Tabutta Rövaşata” ve “Kader” filmlerini göstermişti.

 

Bu haftaki Takva gösteriminden sonra ise “Vavien” filminin oyuncularından Engin Günaydın’ın katılımının sağlanacağı bir gösterim yapılması da kararlaştırıldı.

 

ÖNDER ÇAKAR KİMDİR?

 

Gemide, Lalelide Bir Azize, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Maruf ve Takva filmlerinin yaratıcısı ve Yeni Sinemacıların kurucularından.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.