1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 95 Kişiyi İş Sahibi Yaptı
95 Kişiyi İş Sahibi Yaptı

95 Kişiyi İş Sahibi Yaptı

Kars’ta geçtiğimiz yıl içersinde İŞKUR’a başvuranlardan 95’i iş sahibi oldu.

A+A-

Kars’ta 2009 yılı içerisinde İŞKUR aracılığı ile başvurup da işe alından kişi sayısı 95 olurken en az iş bulunan il ise Tunceli oldu. Tunceli’de kurum aracılığıyla işe kavuşanların sayısı 36’da kaldı. Tunceli’yi 51 kişiyle Ardahan, 69 kişiyle Ağrı, 95 kişiyle Kars takip etti.

 

Ayrıca 2010 yılının ilk 6 ayında ise 77 kişi kurum aracılığı ile bir iş sahibi olurken Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında ise toplamda 348 işsiz işe kavuşmuş oldu.

 

Türkiye genelinde İşverenler, İŞKUR aracılığıyla görüştükleri işsizlerin büyük bölümünü işe almazken işveren ve işsizler, geçen yıl İŞKUR aracılığıyla 458 bin 688 görüşme gerçekleştirdi.

 

İşverenler, bu görüşmelerde bir araya geldikleri 349 bin 156 işçiyi, işe almak için yeterli bulmadı. İş görüşmesi başarısızlıkla sonuçlananların oranı ise yüzde 76’yı buldu.

 

Bazı işsizler ise kendilerine önerilen açık işleri reddederek bu kapsamda 4 bin 269 kişi İŞKUR aracılığıyla önerilen işleri kabul etmedi.

 

Bunun yanı sıra İŞKUR’a başvuran işçilerin bir bölümü için ekmek kapısını araladı. İş talebiyle kurumun kapısını çalan 24 bin 152’si kadın olmak üzere 105 bin 263 kişi geçen yıl iş sahibi oldular.

 

İŞKUR aracılığıyla en fazla iş bulunan il İstanbul oldu. İstanbul’da bu yolla 20 bin 741 kişi işe girdi. İstanbul’u 5 bin 522 kişiyle İzmir, 4 bin 733 kişiyle Antalya, 4 bin 445 kişiyle Ankara izledi.

 

En az iş bulunan İl ise Tunceli oldu. Tunceli’de kurum aracılığıyla işe kavuşanların sayısı 36’da kaldı. Tunceli’yi 51 kişiyle Ardahan, 69 kişiyle Ağrı, 95 kişiyle Kars takip ediyor.

 

Kurum Ağrı’da 1, Artvin ve Tunceli’de 6, Bayburt’ta 7, Bilecik’te 8 kadını işe yerleştirebildi. En fazla kadın işsizin işe yerleştirildiği il ise 5 bin 13 kişiyle İstanbul oldu.

 

İŞKUR’un www.iskur.gov.tr adresinde kişisel ve mesleki bilgilerini sisteme kaydeden işsizler, elektronik ortamda mesleklerine uygun işleri görebiliyor. Kayıtlı işsizler ayrıca dilerlerse meslekleri dışındaki tüm açık iş kayıtlarına ulaşabiliyor.

 

İş için aranan şartları firmaların sisteme kaydettikleri “iş gücü istemi formu” üzerinden inceleyen işsizler, bu sayfanın çıktısıyla ilgili firmanın insan kaynakları birimine giderek iş görüşmesi yapabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.