1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 70 öğrenci sertifika aldı
70 öğrenci sertifika aldı

70 öğrenci sertifika aldı

Osmanlıca Türkçesi Güz Dönemi Kursundan 70 öğrenci sertifika aldı...

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfının Nisan 2012 tarihinde hayata geçirdiği ve Türkiye genelinde 900’ü aşkın Halk Eğitim Merkezinde açılma imkanı sunulan Osmanlı Türkçesi 2.Dönem Güz kursu Halk Eğitim bünyesinde İmam Hatip Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Hayrat Vakfı Kars Temsilcisi Hüsnü Çelik ve Osmanlıca Kursu Koordinatörü Muammer Kakça ve Müjdat Çiftçi tarafından ücretsiz olarak verilen Birinci kur Kolay Okuma Metinleri ve İkinci Kur İmla kaideleri kursuna kayıt yaptıran 140 öğrenciden 70 öğrenci kurs sonrası yapılan sınavda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandığı kursların yoğun talep üzerine bahar döneminde de açılması planlanıyor.

İmam hatip Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan törene Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, İl Müftüsü Mehmet Genç, Kafkas Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tekeş, Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Güven ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Kazancı, İl Özel İdare Mali İşler Müdürü Ferzende Yarımdağ, İl Özel İdare Yazı İşleri Müdürü Müjdat Çiftçi ve her kesimden vatandaşlar katıldı.

Sertifika töreni şehitler için okunan kuran tilavet ile başladı. Hayrat Vakfı Kars Temsilcisi Hüsnü Çelik’in açılış konuşmasından sonra Osmanlıca hakkında edebiyatçı, tarihçi ve araştırmacı gazetecilerin Osmanlıca hakkında ne dedikleri slaytı sunuldu. Hayrat Vakfı tanıtım slaytı ile devam eden programda, Kursun en yaşlısı 80 yaşındaki Salim Bahtiyaroğlu kısa Osmanlıca bir metin okudu. Programın sonunda sertifikaların dağıtımı gerçekleştirildi. Protokol tarafından öğrencilere sertifikaları verildi. Belediye Başkanı Bozkuş ve Milli Eğitim Müdürü Kısa bir konuşma yaptılar. Hatıra fotoğraf çekildi. Kursa annesi Çiğdem Uzgur Koç ile devam eden en küçük öğrenci olan 10 yaşındaki Tuba Koç annesinin sertifikasını protokolün elinden aldı.

Hüsnü Çelik, kursların hafta sonu 08.00-12.00 saatleri arasında 64 saat eğitim,16 saat uygulama olmak üzere toplam 80 saat şeklinde verildiğini, kurslara genci, yaşlısı, öğrencisi ve ev hanımı olmak üzere her kesimden katılımın olduğunu, kursun ikinci haftasından itibaren kursiyerlerin kolay metinleri okumaya başladığını, Osmanlıcanın sanıldığı gibi zor olmadığı bu kurs ile gösterildiği gibi toplumu Tarih ve Kültür Mirasıyla buluşturmaya üçüncü dönem de devam edeceklerini belirtti.

Çelik, Milli kültürümüzün temelini teşkil eden eserleri okuma ve anlamaya ve tarih şuuruna ermeye vesile olacak olan Osmanlıca Türkçesi kurslarının üçüncüsü başvuruların gerekli sayıya ulaşması durumunda geciktirilmeden açılacağını,kurslara başvuru yapacakların yakınında bulunan bir halk eğitimi merkezine müracaat etmek yahut www.osmanlicaegitim.com sitesine girerek online kayıt yaptırmaları yeterli olacağını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.