1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış'ın Kuzu Göbeği Mantarı
Sarıkamışın Kuzu Göbeği Mantarı

Sarıkamış'ın Kuzu Göbeği Mantarı

Sarıkamış'ın Kuzu Göbeği Mantarı Yurt Dışına İhraç Ediliyor...

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ormanlık alanlarda yetişen kuzu göbeği mantarının yurt dışına ihraç edildiği bildirildi.

İlçede mantar toptancılığı yapan Abdulkadir Aygün, yaptığı açıklamada, her yıl mayıs ve haziran aylarında ormanlık alanda yetişen ve yöre halkı tarafından toplanan mantarın, İstanbul'daki firmalar aracılığıyla bazı Avrupa ülkelerine pazarlandığını söyledi.

Kuzu göbeği mantarının, lezzet ve protein açısından önemli bir besin maddesi olduğunu ifade eden Aygün, söz konusu mantar türünün özellikle Fransız mutfağının vazgeçilmezi olarak bilindiğini belirtti.

Kuzu göbeği mantarının Sarıkamış'ın Mescitli, Kızıl çubuk ve Keklik deresi bölgelerinde 2 bin-2 bin 500 rakımlı ormanlık alanda yetiştiğini dile getiren Aygün, "Kuzu göbeği mantarı 5 yıldır İstanbul'daki firmalar aracılığıyla yurt dışına ihraç ediliyor. Bu yıl bölgeden 15 tona yakın mantar, yurt dışında satışa sunulmak üzere firmalar tarafından alımı yapıldı" dedi.

Kuzu göbeği mantarını köylülerden kilosu 20 liradan satın aldıklarını vurgulayan Aygün, haziran ayının sonuna kadar mantar toplamaya devam edeceklerini kaydetti.

Aygün ayrıca, bu yıl etkili olan yağmurlarla birlikte bölgede mantar bolluğunun yaşandığını, mantarın orman köylüsü için önemli bir gelir kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada mantar toplayan köylülerin günün yorgunluğunu atmak için türkü söyleyip, halay çektikleri gözlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.