1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğrenciler Kuyucuk’u ağaçlandırıyor
Öğrenciler Kuyucuk’u ağaçlandırıyor

Öğrenciler Kuyucuk’u ağaçlandırıyor

Kars Çevre Orman Müdürlüğü ve Arpaçay Kaymakamlığı tarafından başlatılan Kuyucuk Gölü yaban hayatı geliştirme alanını ağaçlandırma çalışmasına Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencilerinden destek geldi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf ve Sınıf Öğretmenliği 2. sınıf öğrencilerinden 10 öğrenci Kuyucuk Gölündeki ağaçlandırma faaliyetine katıldı.

Kars Çevre Orman Müdürlüğüne yaptıkları müracaat ile ağaçlandırma faaliyetinde bulunmak istediklerini dile getiren öğrencilerin bu isteği Kars Çevre Orman Müdürlüğü ve Arpaçay Kaymakamlığının yaptıkları çalışmaya denk gelmesi öğrencileri sevindirdi.

Çevre Orman Müdürlüğü önüne gelen öğrenciler ağaçlandırma çalışmalarında kendilerine de yer verildiği için Çevre Orman Müdürüne teşekkür ederek ağaç dikme konusunda Orman Müdüründen bilgiler aldılar.

Çevre Orman Müdürü İsmail Ersoy, “Bunları dikerken dikkatli dikmeniz lazım açtığınız çukurlara fidanları dik bir şekilde koyacaksınız sonra üzerine toprak atarak iyice sıkıştıracaksınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra sulanması işlemi ile biz ilgileneceğiz. Bunlar sizin birer hediyeniz, hatıranız olacak kısmet olur da yıllar sonra öğretmen olarak Arpaçay kuyucuk köyüne gelirsiniz orada ektiğiniz bu fidanların dibinde oturup keyifle bir bardak çay içmiş olursunuz. Kafkas Üniversitesi, Arpaçay Kaymakamlığının da bize desteği var Kuyucuk Gölü yaban hayatı geliştirme alanımızda ufak bir ağaçlandırma çalışmasına başlamaya karar verdik. Bu konuyla ilgili Arpaçay Kaymakamlığımızın yardımıyla bitki çukurlarını açtırdık. 300 civarında çukur hazır, fidanlarımız da geldi. Bunlar boylu ve topraklı fidanlar aynı zamanda tesadüf olacak ki Kafkas Üniversitesi öğrenci kardeşlerimizde dediler ki biz ağaçlandırma çalışması yapmak istiyoruz, bizim size katkımız olabilir mi dediler. Bizde oradaki çalışmalarımız devam ederken çok büyük bir isabet oldu ve kabul ettik. Bize destek veren 10 arkadaşlarımıza bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Şimdi fidanları yükledik Kuyucuk Gölünde hazır bekleyen çukurlara fidanları aşlamak için yola çıkacağız, dolayısıyla bize destekte bulunan kardeşlerimizin de katkısı olmuş olacak ve üniversiteli öğrencilerin orada birer hatırası olmuş olacak” dedi.

Projeye destek veren öğrenciler yaptıkları açıklamalarda, memlekette ki ağaçların yetersiz olduğundan yola çıktıklarını söylediler.

Öğrenciler, “Ağaçlandırma çalışmalarına katılarak Kars’ı biraz yeşillendirmek istedik, arkadaşlarla müracaat ettik sağ olsun müdürümüz de kırmadı bizi ve katkıda bulunmak için buradayız. Kafkas Üniversitesi öğrencileri olarak burada yaşadığımız sürece bu faaliyetlerde yer almayı düşünüyoruz. Üniversite de aldığımız eğitimlerin içinde sosyal projelerimiz oluyor fakat ağaç dikmek bizim ekstra ve gönüllü yapmak istediğimiz bir etkinliktir. Böyle bir proje gerekliydi bizler de bu projenin yapılmasında birer vesile olduğumuzu düşünüyoruz. Biz bu faaliyeti gelenek haline getirmek istiyoruz. Bizden sonra Kafkas Üniversitesine gelen diğer öğrenci arkadaşlarımıza da bayrağı devrederek gitmek istiyoruz. Bu katılımımız sadece bu güne özel değil devamlılığı olacak. Buradan Kafkas Üniversitesi öğrencilerine, Kars’ta okuyan lise ve Ortaöğretim öğrencilerine sesleniyoruz, gelsinler bize destek olsunlar ele ele verip Karsı yeşile bürüyelim. Kars’a geldik yaşanmaz demekle bir şey olmuyor, yaşanır hale getirmek bizim elimizde gördüğünüz gibi biz yaşanabilirlik için uğraşıyoruz ve herkesin bu uğraşa destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştular.

Öğrenciler daha sonra ağaçlandırma çalışması için Arpaçay Kuyucuk köyüne gitmek üzere yola çıktılar.        

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.