1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Büyük ozan sustu bugün…
Büyük ozan sustu bugün…

Büyük ozan sustu bugün…

Gazeteci-Yazar Murat Taşdemirci kaleme aldı : “Büyük ozan sustu bugün…”

A+A-

Kars’ın dünya çapında ünlü ozanı Murat Çobanoğlu’nu ölümünün 6. yılında unuttuk ne yazık. Bu bir haberden öte düşünülmesi, hatta vicdan azabı çekilmesi gereken KOCA BİR AYIP.

Ölüm denen acı gerçek, herkes için gelecek bir gün…Ve herkes, yarının peşinden soluksuz koşarken dünü unutan koskoca bir vefasız olmanın bedelini unutularak ödeyecek.

Ölüm karşısında aciz ve zavallı bizler, yaşamın dayanılmazlığı karşısında hiç ölmeyecekmiş gibi cesurca harcamaktayız her şeyi ve herkesi.

Hiç ölmeyecek sandığımız kaç kişiden ayrıldık, unutulmayacak sandığımız kaç kişiyi harcadık. Ölmez sanılan eserleri öldürüp, silinmez denilen nice hatıraları sildik.

Zamanla sorgusuzca yarış ederken, kendimizle olan yarışlarımızda, ne yazık ki yenilgiye mahkûm birer zavallı olmaktan kurtulamadık asla.

O kocaman yürekli insan, adam gibi adam tek başına koca Kars’ı insanlarıyla sırtlayarak tanıtmıştı dünyaya. Şimdi ise o Kars, onun yaptığını yapamadı. El birliği, gönül birliğiyle onu bu güne taşıyamadı. Onu yok saydı. Koskoca bir ozanı hatırlayamadı.  

6 yıl önce bedenen ayrıldı aramızdan şimdi ise hazin bir şekilde görmekteyiz ki ruhen de ayırmışız aramızdan.

Vakitsiz sustuğu gibi sazının telinden dökülen nağmeleri de susturduk. Dişiyle tırnağıyla kazıyarak çıktığı zorlu hayat yokuşunda aşağıda kimseyi bırakmak istemeden elini vermişti oysa. Esirgemeden verdiği gönlü gibi…

Zirvelerden yankılanan sazı ve sözü, geniş kitlelerde layıkıyla yer buldu. Ulaşılmaza ulaştı, geri dönülmez ortamlar yaratarak Kars ve Karslının adını dalga dalga duyurdu.

Evet, gurur kaynağımız, büyük usta, onurlu insan Murat Çobanoğlu gerçek anlamda bugün sustu. O muhteşem ve o gür sesi dalga dalga yankılanan kulaklarımızdan bugün sessizce ayrıldı.

Evlerimizde, işyerlerimizde, sokaklarımızda hatta yüreğimizde bıraktığı ölümsüz eserlerle, daha yıllarca çalınıp söylenecek kadar güçlü bir sesi susturduk bu gün.

AFFET BİZİ BÜYÜK OZAN BUGÜN SENİ ANAMADIK

Bu günün anlam ve önemini anlatmayan sözler, seni hatırlatmayan sazlar için affet. Siyaset namına gürleyen sesler arasında senin asla unutulmayacak sesini unuttuğumuz için affet. Taştan heykellere sahiplenen gönüllerimizle, senin duygu dolu ozan yüreğine sahiplenemediğimiz için affet. Sazına, sözüne, sesine ihanet etmiş bizleri vefasızlığımız için affet.

BU GÜN SUSTUN BİLİYORUM. BU GÜN AYRILDIN ARAMIZDAN…  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.