1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lojistik merkezin takipçisi
Lojistik merkezin takipçisi

Lojistik merkezin takipçisi

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Kars Lojistik Merkezi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan’ın Kars’ta bir lojistik merkezi kurulmasına ilişkin yapılan çalışmaların denetlenmesi ve bu merkezin başta Iğdır’ın da faydalanacağı şekilde Kars dışında Van, Erzurum gibi illere siyasi baskılarla taşınmaması için gerekli çalışmalarını sürdürüyor.

MHP Iğdır Milletvekili olmasına rağmen Kars’ın da sorunlarını TBMM’de gündeme getiren ve takipçisi olan Oğan’ın lojistik merkezin ne zaman tamamlanacağına ilişkin sorularının yer aldığı soru önergesine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan cevap geldi.

İlgili bakanlığın Strateji Geliştirme Başkanlığı’ndan gelen cevaba göre proje, 2011 yılı yatırım programına alınmış ve hem 2011, hem de 2012 yılı için ödenek ayrılmıştır. Yapımına yer tespit çalışmalarından sonra başlanacak olan lojistik merkezin inşaatının Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu projesiyle eş zamanlı olarak tamamlanması planlanmaktadır.

Iğdır başta olmak üzere tüm bölgenin sorunlarına temas eden Oğan, Kars-Tiflis, Kars-Iğdır Demiryolu projelerinin kesişim noktasına yapılması planlanan ve lojistik sektörüne 412 bin ton taşıma kapasitesi ile 300 bin m2 lojistik alan kazandıracak Kars Lojistik Merkezi Projesi’ni de takip edeceğini ve hayata için elinden geleni yapacağını belirtti.

Zira son yıllarda Nakliye sektörünün hızla geliştiği Iğdır’a en yakın il olan Kars’a kurulması planlanan Lojistik Merkezin bu ilimize kurulması Iğdır ve bölgemizin ekonomik ve ticari kalkınması açısından da son derece faydalı bir girişim olarak görülmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.