1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yönetici Eğitim Programına ilgi
Yönetici Eğitim Programına ilgi

Yönetici Eğitim Programına ilgi

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Eğitim Programı çerçevesinde düzenlenen konferanslara yoğun ilgi ve katılım devam ediyor.

A+A-

Merkez Halk Eğitimi Merkezi ASO Müdürlüğü Toplantı salonunda düzenlenen programın ikinci ayağı; Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İl Geneli İlköğretim, Ortaöğretim Okul Müdürleri ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak da Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen ve Yrd. Doç. Dr. Suna Kaymak Özmen katıldı.

Kars İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Osman Urlunç toplantının açış konuşmasında, yapılan bu eğitim çalışmalarının Kars’ta bulunan öğretmen ve yöneticilerimizin gelişimlerine katkı sağladığını vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen “İş Ortamında Doğru İletişim ve Verimlilik Artışı , Sorun Çözme ve Öfke Denetimi” konularında bir konferans verdi. Sorun olgusunun yaşamın içinde var olduğunu, kaynakların sınırlı olması ve bu kaynaklarla ihtiyaçların giderilmeye çalışılmasının, sorunların ve çatışmaların kaynağı olduğunu bu nedenle de sorun ve çatışmaların kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Özmen, “Önemli olan bu çatışmaların olup olmaması değil bu çatışma ve sorunların nasıl çözüldüğüdür” dedi. Bir tarafın kazandığı diğer tarafın ise kaybettiği çözümlerin çözüm olmadığı, aksine çözümsüzlüğü biraz daha beslediği, bunun yerine Kazan- Kazan türü çözümlerin daha iyi sonuçlar verdiğini ve verimlilik artışına yol açtığını ifade etti.

Konuşmasının ikinci kısmında, iletişimde sıklıkla yaşanan öfke duygusu hakkında ayrıntılı bilgiler veren Özmen, “Herkes öfkelenebilir… yöneticilerde öfkelenebilir… bu çok normaldir, fakat, sinirlerinizin gerildiğini hissettiğinizde kendinize ve karşınızdakine zarar vermemek gerektiğini, “kendimize ve karşımızdakine biraz zaman vermek için durmak… ve bir nefes arası vermek…mola” taktiğini kullanmak gerektiğini hatırlattı. Öfkenin denetim altına alınmasıyla ilgili önemli diğer ipuçları veren Özmen, aslında öfke duygusunun “nasıl ifade edildiğinin” önemli olduğunu vurguladı. Öfke duygusunun yapıcı bir biçimde ifade edildiği zaman bireyin kendisine ve karşısındakine zarar vermediğini de sözlerine ekledi.

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suna Kaymak Özmen de. Aile içi iletişim konusunu ele aldı ve aile içi iletişimin aile bireyleri, özelliklede çocuklar üzerinde bıraktığı etkilerin neler olduğunu ortaya koydu, aile içi sağlıklı iletişimin önemine değindi. İletişimde var olan engellerin neler olduğu, bu engellerin ortadan kaldırılması için nelerin yapılması gerektiği, aile içinde yaşanan olumlu ve olumsuz duyguların nasıl sonuçlar doğurduğu, bu durumların çocuğun gelecek yaşantıları üzerinde ne gibi etkileri ortaya çıkardığı üzerinde yoğunlaşan Özmen, sağlıklı nesiller yetiştirmek için toplumda her bireyin üzerine düşen sorumlulukların olduğu ve bunları yerine getirmek için herkesin en üst düzeyde gayret göstermesinin gerektiğini ifade etti.

Kars İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Urlunç, toplantının çok faydalı olduğunu ifade ederek, değerli katkılarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen’e Yrd. Doç. Dr. Suna Kaymak Özmen’e, ilgilerinden dolayı da katılımcı meslektaşlarına teşekkür etti ve bu tür faydalı toplantıların devam edeceğini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.