1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sanayi Sitesi Çözüm Bekliyor
Sanayi Sitesi Çözüm Bekliyor

Sanayi Sitesi Çözüm Bekliyor

"Kars'a Yakışacak Sanayi" Sözünün Tutulması İsteniyor...

A+A-

Kars sanayi esnafı, Vali Ahmet Kara'nın yaklaşık 10 ay önce 'Kars'a yakışır sanayimiz olacak' sözünü hatırlatarak, bu sözün yerine getirilmesini istiyor.

Kars Organize Sanayi ve Küçük Sanayi Sitesi esnafı, 2011'in Mayıs ayında kahvaltılı toplantıda bir araya geldikleri Vali Ahmet Kara'nın sözlerini hatırlattı.

Sanayi sitesi esnaflarından Halit Aras ve Tekin Çelik, Vali Kara'nın, çevre ve yol düzenlemesine ilişkin geçen yıl Mayıs ayı içerisinde verdiği müjdenin gerçekleşmediğini iddia etti.

Bir süre önce Vali Kara'nın yazılı basında 'Sanayi bizim yüz akımız, sanayimizde bizi utandıracak görüntüler eksiklikler ve aksaklıklar söz konusu, bunu iki senedir beraber yaşıyoruz. Zaman zaman da ferdi olarak bir araya geldiğimiz zaman bunları konuşuyoruz. Sanayi bölgesi size yakışır, bize yakışır, Kars'a yakışır bir sanayi bölgesi haline getirmek niyetindeyiz. Çalışmalarımızı başlatacağız.' sözleri yer almıştı.

Vali Kara'nın bu sözlerini hatırlatan Tekin Çelik, "O toplantıda 3 ay içerisinde tekrar bir araya geleceğimizi söyleyen Valimizi 10 aydır daha göremedik." dedi. Sanayinin su ve yol probleminin daha önceleri birkaç kez dile getirildiğini hatırlatan Tekin Çelik, sanayi yollarında araçların ilerleyemediğini, düzeltilmesi için talepte bulunduklarını, çözüm adına yolu ulaşıma kapattıklarını söyledi. Sanayi bölgesinin problemlerinin çözülmesi gerektiğini hatırlatan Çelik, "Bugün ben ve benim gibi onlarca esnaf şehri terk etmeyi düşünüyor. Daha sonra işsizlikten bahsedeceğiz. Sanayi bölgesinde su, yol olmaz mı? Yüzümüzü yıkayacak abdest alacak işlerimizde kullanacağımız su bulamıyoruz. Taşıma suyu ile değirmen dönmüyor. Taşıma ile oluşan iş kaybımızı kim karşılayacak? Bir yetkili gelip ne sıkıntınız var diye sormuyor." siteminde bulundu.

Sanayinin içler acısı halinin ve patates çukuruna dönen yolun köylerde dahi olmadığını savunan Çelik şöyle konuştu: "Yetkililer yapılacağını söylüyor. Doğru, gelip üst tarafta bir bölgedeki paket taşlarını söktüler ve bize bir anlamda; 'sizsiniz yol isteyin, yıllar önce yapılanı da sökelim görün' demeye getirdiler. Çünkü Mayıs ayındaki toplantıda çimento fabrikasının araçlarının ağır tonajla geçtikleri yolları bozduğunu ve diğer araçların bu çukurlara düştüklerinde çıkamadıklarını dile getirmiştik. Bizleri hiç değilse çamurdan kurtaran derme çatma yoldan da olduk. Başbakan'a sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizi bu sıkıntılardan kurtarsın ve Karsımız sanayisi ile gelişsin."

Kars Valisi Ahmet Kara ise iddialar üzerine, ihaleyi alan müteahhidi suçladı.

Kars sanayi esnafı ile bir araya geldikten sonra hazırlanan projenin Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'dan geçirilerek ihalesinin yapıldığını, sonrasında müteahhit ile bir takım pürüzler çıkması üzerine ihalenin iptal edildiğini aktaran Vali Kara, baharın gelmesiyle çalışmaların yeniden başlayacağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.