1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KOSGEB kurtuluş reçetesi olabilir mi?
KOSGEB kurtuluş reçetesi olabilir mi?

KOSGEB kurtuluş reçetesi olabilir mi?

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Adem Burulday, borçlu olan esnaflın rahatlamaları için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile görüşmelerini sürdürüyor.

A+A-

Esnafın durumunun kritik olduğunu ve iyi durumda olmadıklarını ifade eden Burulday KOSGEB Veri Tabanına 800’ün üzerinde kayıt yaptıklarını ve şu anda da çalışmalarının devam ettiğini söyledi.  

Burulday, “Nisan ayının ilk haftasında KOSGEB 2 tane kredi açacak. Esnafımız bunu alıp iyi değerlendirirse durumlarının düzeleceğine inanıyorum. Bankada takıntıları olan esnaflar var ise parayı veren banka olduğu için bu bankayla alakalı bir sorundur. KOSGEB bu hizmeti veriyor ama KOSGEB sadece bir aracıdır parayı veren ise bankadır. KOSGEB bankadan alınan kredinin faizini üstlenmiştir. Örneğin KOSGEB diyor ki “benim esnafıma 30 bin vereceksin 3 bin 200 faizi tutuyorsa 800’ünü ben ödeyeceğim”

Borçlarından dolayı takibe düşenler içinde bir çalışma yapıldığına dikkat çeken Burulday, “Umarım bu sorunda çözülecek. KOSGEB’e olan ilgiden dolayı bütün Kars esnafına teşekkür ederim. Biz verdiğimiz demeçlerde KOSGEB Veri Tabanına kayıt olmaları için esnafımıza rica da bulunduk. Erzurum’dan kurtulmak için bu veri tabanına kayıt olmalarını istedik KOSGEB Şube Müdürlüğünün burada kurulması için 1000 kişiye ulaşmamız gerekiyor. KOSGEB Şube Müdürleriyle burada yaptığımız görüşmelerde Sayın Valimiz Ahmet Kara ile de görüşmeler gerçekleştirildi. Eski Özel İdarenin binasında KOSGEB Şube Müdürlerine vermek üzere bir yer müracaatında da bulunduk. Sağ olsun Sayın Valimiz bu müracaata onay verdi. KOSGEB Genel Müdürleriyle binayı da inceledik.” diye konuştu.

Pazartesi günü Ankara’da bir toplantı olduğunu da hatırlatan Burulday, şöyle konuştu: “Daha sonra KOSGEB Genel Müdürlüğüne çıkacağız ve inşallah şubeyi de Kars’a kuracağız. Kars esnafına tekrar tekrar sesleniyorum: gelip Veri Tabanına kayıtlarlını yaptırsınlar. Şu ana kadar yapılan kayıtlar oldukça güzel. Kars esnafının Erzurum’dan kurtulmasının tek yolu budur. Esnafımızın bir odaya kayıt olması gerekmektedir. Bir işyeri açmışsa vergi dairesine kayıt olmuşsa mutlaka Esnaf Odalar Birliğine veya Ticaret Odasına kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bakanlığın bize gönderdiği genelge yönünde vergi dairesinde kaydı olup Esnaf Odalar Birliğine Sicile kaydı olmayan esnaflarımızla ilgili bir çalışmamız var. Biz onların tespitini yapıp bakanlığımıza vereceğiz. O esnaflarımızın da bir an önce gelip kayıt olmalarını istiyoruz. Yeni kayıt dahi olsa hiçbir sıkıntı yoktur gelip KOSGEB Veri Tabanını kayıtlarını yaptırabilirler.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.