1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars'ın yüz karaları
Kars'ın yüz karaları

Kars'ın yüz karaları

Serhat TV Yönetim Kurulu Başkanı Alican Alibeyoğlu, Kars'ın turizminin, bazı ucuzcu esnaf tarafından baltalandığını anlatan önemli bir yazı kaleme aldı.

A+A-

Alican Alibeyoğlu bakın neler yazdı :

Bazı yüz karası taksicileri kim denetliyor?

Son günlerde ulusal televizyon kanallarında ve sosyal medyada Kars'ın turizmde bir marka olduğu ve Ankara'dan kalkan Doğu Ekspresi ile Kars'a gelmek isteyen yerli turistlerin aşırı rağbetten dolayı yer bulamadıkları şeklinde birçok haber çıktı.

Bu konuyla alakalı olarak haber kanalları gelip Kars'ta programlar çektiler, canlı yayınlarda saatlerce Kars'ı anlattılar. Bunlar yüz yıl reklamı yapılsa beceremeyeceğimiz bir gelişme. Bu sayede şimdi Kars'taki bütün oteller dolu restoranlar çok iyi iş yapıyor. Kısacası kış aylarında ölü toprağı örtünen şehir adeta turist kaynıyor. Ancak; gelen turistler bin pişman geri dönüyor ve gittikleri yerde de yaşadıkları olumsuzluktan dolayı Kars'ı kötülüyorlar…

Peki, neden diyeceksiniz?

Günü kurtarmaya çalışıp bir kilometreye 80 lira alan bazı taksicileri mi dersiniz, porsiyonu 90 liraya satılan kaz mı dersiniz. Hal böyle olurken bir daha ki kışa el ele tutuşup turist duasına çıkarız. Şimdi sıra geldi bu soruna nasıl çözüm bulunacağına, günü kurtarmaya çalışan, Kars'ın adını lekeleyen bu ucuzcu esnafları, hatta esnafçılık oynayanları kim denetleyecek?

Ne gibi önlemler alınacak?

Başta Kars Valisi Rahmi Doğan olmak üzere yerel yöneticiler ve oda başkanları, ‘gelen misafirlerimize sahip çıkalım’ diye açıklama yapma duyarlılığını gösterdiler. Ama gelin görkünki ucuzcu zihniyet bu çağrıya kulak bile asmadı. Yakında manşetlerde, Türkiye'nin en kazık şehri olarak yer alırsak şaşırmayalım...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum