1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Homofobi karşıtları Kars’ta buluştu
Homofobi karşıtları Kars’ta buluştu

Homofobi karşıtları Kars’ta buluştu

“Homofobi Karşıtları Buluşması” kapsamında Kars Namık Kemal Toplum Evi’nde, Kars Toplum Gönüllüleri gençlerinin organize ettiği bir toplantı gerçekleştirildi.

A+A-

Toplantıda KAOS GL Vakfı’ndan Ali Erol, katılımcılara KAOS GL, GEY ve Lezbiyen’lerin sorunlarını ve toplumsal sıkıntılarını anlattı.

Namık Kemal toplum Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kafkas Üniversitesi öğrencileri ile Kars Toplum Gönüllüleri Gençleri katıldılar. Az sayıda katılımcının olduğu toplantıda, KAOS GL, GEY ve Lezbiyen Kültürel araştırmalar ve Dayanışma Derneği’nden Ali Erol Türkiye’de ki eşcinsellerin sıkıntılarının ve toplumsal sorunlarının çözümü konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Erol konuşmasından şunları söyledi; “Toplumsal ahlak, kin ve nefret, cinayetlere dur demek için insanın en doğal hakkı olan yasama hakkının gasp edilmemesi için bir araya geldik. Bizim buraya gelmemize vesile olan homofobi buluşmalarının altıncısını organize diyoruz. 2006 yılında Ankara’da başladık bu buluşmaya. Daha sonra diğer şehirlere yayıldık. Yayılmasının diğer bir nedeni, HOMOFOBİ kimin meselesi, sorusuna verilen cevapla alakalıdır. KAOS GL, eşcinsellilere karşı ayrımcılığa yönelik mücadele eden, eş cinsellilerin insan hakları için mücadele eden bir dernek olmakla birlikte, Toplumda ki bütün ayrımcılığa karşı mücadele eden STK’lar ile öğrenciler ve çeşitli kesimler ile bu mücadeleyi ortaklaşa verebilmeyi hedefliyoruz”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.