1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ani’deki turizm tesisi ne olacak
Ani’deki turizm tesisi ne olacak

Ani’deki turizm tesisi ne olacak

Ani Harabeleri’ndeki turizm tesisi kime emanet edilecek?

A+A-

5 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Türkiye Ermenistan sınırında Kars Merkez Ocaklı Köyü bitişiğindeki Ani Harabeleri’ndeki turizm tesisinin kime emanet edileceği merak ediliyor.

Ani Harabeleri’ndeki turizm tesisi için de bir gazeteci talipli olursa şaşırmayın. Tut-i Muzice Kafe sahibi Show TV Kars Muhabirini Levent Karaçay, konuyla ilgili sesli düşünmeye başladı bile.

Yılda 30 bin turistin ziyaret ettiği Ani Harabeleri çevresindeki düzensizlik, bakımsızlık, susuzluk gibi onlarca sorun Kars sınırında bekliyor. Sorunların çözümü Ani Harabeleri’ne kadar bir türlü gidemedi. Yerli ve yabancı turistlerin hayran kaldığı harabeler binlerce yıldır kendini korurken etrafındaki harabeler ise kafaları daha da karıştırıyor.

Ani Harabeleri’ne giden turist ne su satın alabiliyor, ne tuvalet ihtiyacını sağlıklı şekilde giderebiliyor ne de dinlenecek bir mekan bulabiliyor.

Bunun için İl Özel İdaresi kaynaklı yapılan restoran bile tam bir harabeye dönmüş durumda. İşletmeciliği için çok girişimlerde bulunuldu ama talepli çıkmayınca kaderine terk edildi.

Harabelerdeki düzenlemeler için büyük çaba harcayan Valilikte adeta köşeye sıkıştı. Çünkü öncü ve teşvik etmek ayrıca kaynak aktarmak görevini üstlenen Valilik ne yazık ki bir işletmeci bulamadı. İşletmeci bulunamayınca da sıkıntı devam etti.

Birkaç talipli bulundu ama kar edemezler endişesiyle vazgeçtikleri ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Valisi Ahmet Kara da bir hayli dert yandı. “Harabelerdeki turizm tesisini işleten yok” diyen Vali Kara aynı zamanda da bir çağrıda bulundu. Tesislerin, işletmek isteyene hazır halde teslim edileceğini söyleyen Vali Kara, bölgede su satılabileceğini, araç parkı işletilebileceğini, piknik alanlarının oluşturulabileceğini, kahvaltılık verilebileceğini anlattı.

Vali Kara ayrıca, daha bir çok imkan sunulabileceğinin de altını çizerek, “İsteyen varsa hemen orasını kiraya vermek istiyoruz. 1 yıldır kiraya veremiyoruz. Hatta Üniversiteye bile teklif ettim ama 1 hafta sonra kiralayamayacaklarını belirttiler” dedi.

Bunun üzerine Tut-i Muzice Kafe sahibi Show TV Kars Muhabirini Levent Karaçay, konuyla ilgili sesli düşünmeye başladığını ifade ederek, konuyla ilgili çalışma yapacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.