1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Hemşehrilerimizi Kars'a Bekliyoruz…
Hemşehrilerimizi Karsa Bekliyoruz…

Hemşehrilerimizi Kars'a Bekliyoruz…

Kars Ekonomisini Canlandırmak İçin Gurbetteki Hemşehrilerimizi Kars'a Bekliyoruz…

A+A-

Kars'ın şehir dışında var olan nüfus potansiyeli hiçbir ilde bulunmuyor. Kars'tan çok Kars dışında Karslı yaşıyor. Bu potansiyelin değerlendirilmesi il ekonomisine ve kültürüne önemli katkılar sağlayabilir.

KARS İÇİN ÖNEMLİ BİR TURİZM GELİRİ

'Hemşeri Turizmi' projesiyle Kars dışında bulunan yaklaşık 4 milyon Karslıyı en az 5 yılda bir kez Kars'a getirmek mümkün…

DOĞDUKLARI TOPRAKLARA DAVET

Ülke geneli hatta yurt dışında yaşayan yüz binlerce Karslı, "Hemşehri Turizmi" projesi kapsamında hem doğduğu toprakları ziyaret edebilir, hem de il ekonomisine önemli bir kaynak sağlayabilir. Türkiye'nin hemen hemen tüm vilayetlerinde Karslı nüfus var ve bu sayı 3-4 milyon arasında değerlendiriliyor. Bu nüfusun her yıl yüzde 10'luk bölümünün bile Kars'a getirilmesi önemli bir turizm geliri oluşturabilir.

KARS DERNEKLERİYLE İŞBİRLİĞİ

Proje kapsamında Türkiye'deki Kars Dernekleri ile işbirliğine geçilebilir ve düzenli olarak turlar düzenlenebilir. Yıllardır doğdukları memleketten uzak olan Karslılar, Kars'a davet edilebilir. Projenin uygulanması ile birlikte yaz ve kış dönemlerinde Kars'ın en ücra köşesinin bile yararlanabileceği önemli bir turizm girdisi elde edilebilir. Sürdürülebilir bir turizm projesi olan 'Hemşeri Turizmi'  projesiyle ilçelerimiz ve hatta köylerimiz bile nasiplenebilir.

KARS İLE BAĞLARI GÜÇLENDİRMEK

Bugün "Kars'ta doğmuşum" diyenlerin yarın "Babam Kars'ta doğmuş", ileri ki yıllarda "Dedem Kars'ta doğmuş" diyerek Kars ile bağlantıları güçlendirilebilir.    'Hemşehri Turizmi' : Kars'ta doğmuş, yaşamış, büyümüş ve sonradan çeşitli neden ve sebeplerle göç etmiş kişilerin yeniden Kars'a turist olarak getirme projesidir. Gurbetteki Karslı hemşehrilerimizin kısa süre de olsa kenti yeniden görmesi, hissetmesi, eş dost, akraba ve mezarlıkları ziyaret etmesi kültür ve dini görevleri yerine getirmesi, özlemini çektiği ve tadını özlediği ; piti, kete, haşıl, hangel, kaz ve çeşitli yemekleri tatması ve giderken de komşu ve yakınlarına Kars'tan çeşitli hediyeler götürmesi hedeflenmektedir. Hemşehri turizminin üç aylık şehre parasal girdisi yaklaşık 15 üniversitenin toplam öğrencisinin harcadığı paraya eşdeğer olabilir. Yaz tatilini geçirmek için gurbetteki Karslıların şehre gelmesiyle birlikte il ekonomisinde yüzde 300'lere varan canlılık yaşana bilir.

KARS VALİSİ AHMET KARA’DAN HEMŞEHRİ TURİZMİ PROJESİ’NE DESTEK

Kars Valisi Ahmet Kara, “Hemşehri Turizmi” projesine oldukça sıcak baktığını ve Kars Valiliği tarafından da desteklenebileceğini ifade ederek ; konu ile ilgili ayakları yere basan, güçlü bir proje gelirse değerlendirmeye alınacaktır, dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.