1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ayı vurulmuş halde bulundu
Ayı vurulmuş halde bulundu

Ayı vurulmuş halde bulundu

Kars’ın Sarıkamış İlçesindeki Acısu mevkiinde bir boz ayı silahla vurulmuş halde bulundu.

A+A-

Edinilen bilgiye göre Sarıkamış Acısu mevkiindeki şehir çöplüğüne geceleri beslenmek için ayı, kurt, domuz gibi hayvanların geldiğini, bunları izlemeye gelen vatandaşlardan birilerinin bu gece ayıyı vurmuş olabilecekleri bildirildi.

Koltuk altından tüfekle vurularak öldürülen erkek boz ayının; 15-20 yaşlarında, yaklaşık 300 kilogram ağırlığında ve 2 metre boyunda olduğu öğrenildi.

Olay yerine gelen Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş yaptığı açıklamada, bir ayının vurulmuş haberi aldıklarını, hemen ilgili ekiplere haber vererek olay yerine geldiklerini belirterek, ”Bildiğiniz gibi ayı vurmanın para cezası hapis cezası var. Şu anda Çevre Orman İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Jandarma ekipleri buradalar. Gerekli inceleme ve araştırmalar yaptıktan sonra, ayının vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Faillerinin bulunması için gerekli çalışma başlatıldı. Bizler için üzüntü verici bir olay. Yaban hayatımıza sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.

Kuzey Doğa Derneği Başkanı ve Utah Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu ise şunları bildirdi:

”Biz dün gece Sarıkamış şehir çöplüğünde ayıları izlemeye gelmiştik. Yaklaşık 15 ayı ve onları araçları içinden izleyenler vardı. Tahmin ediyorum biz gittikten sonra büyük bir tüfekle çöplükte vurulduğu. Yaralı hayvan sürünerek orman kenarına gelmiş ve burada ölmüş. Tabi bu av değil katliamdır. Hiçbir şerefli avcı çöplüğe gelen 5-10 metre uzaklıkta beslenen ayıyı vurmaz. Buradaki şehir çöplüğü için mutlaka önlem alınmalı. Doğal yaşama ve yaban hayatına büyük zarar veriyor”

Kuzey Doğa Derneği üyeleri ile birlikte Sarıkamış’a gelen, Kurtlar üzerinde araştırma yapmak için Kars’ta bulunan Dünyaca ünlü kurt uzmanı Zagrep Üniversitesi Biyoloji bölümü öğretim üyesi Hırvatistanlı Prof. Dr. Josep Kusak da bu bölgede yaban hayatının çok zengin olduğunu, Kurt ve özellikle bu bölgede yaşayan boz ayıların dünyanın çok az yerinde bulunduğunu söyledi. Kusak, yaban hayata büyük zarar veren çöplüğün hayvanları yaşatmadığını öldürdüğünü belirterek,çöplüğün buradan kaldırılması gerektiğini ifade etti

Vurulan ayı, kepçeyle Kars Çevre Orman İl Müdürlüğü, ekiplerinin arabasına yüklenerek, inceleme yapılmak üzere Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.