1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zorbalar ev basıp kız kaçırdı
Zorbalar ev basıp kız kaçırdı

Zorbalar ev basıp kız kaçırdı

Kars'ta bir hafta önce evinden ailesi darp edilerek kaçırılan kızın hayatından endişe ediliyor.

A+A-

Kars merkez Söğütlü köyünde evleri yaklaşık 15 kişi tarafından basılan Sübhan Bektaş'ın (24) annesi, yengesi, yeğenleri ve aile yakınları evi basan kişiler tarafından dövülmüş, o sırada mutfakta olan Sübhan Bektaş, adamlardan kendini korumak ve saklanmak için mutfak penceresinden atlayarak, evlerinin önündeki köpek yuvasına sığınarak kendini korumak istemişti.

 

Kızın köpek yuvasına girdiğini gören kişiler, önce köpeği vurmuş ardından kızı saçından sürükleyerek zorla otomobile bindirerek kaçırmışlardı.

 

Yaklaşık 10 gün önce zorla dövülerek kaçırılan Sübhan Bektaş'ın ailesi kızlarının hayatından endişe ediyor. Kızlarının yaralı olduğunu iddia eden aile, "Kızımızın hayatından endişe ediyoruz. Kızımız bir an evvel bulunmalı. 10 gündür kızımızdan bir haber yok. Kızımız yaralı, ayağı kırılmış. Belki de kaçıran kişiler tarafından öldürülmüştür. Kızımın bir an evvel bulunmasını istiyoruz" diye konuştular.

 

Kars Valisi Ahmet Kara ile görüşen Sübhan Bektaş'ın ailesi Vali Kara'dan yardım isteyerek kızlarının bir an evvel bulunmasını istedi.

Vali Ahmet Kara, merkez Söğütlü köyünde ailesi dövülerek zorla kaçırılan Sübhan Bektaş'ın bir an evvel bulunması için güvenlik güçlerinin gece-gündüz çalışmalar yaptığını ve bütün imkanların seferber edildiğini söyledi.

 

Kara, "Merkez Söğütlü köyüne otomobille gidiyorlar. Evi basıyorlar. Bu kişiler daha öne kızı istemişler kızı annesi vermemiş verecek kızımız yok demiş. Onun üzerine köyü basıyorlar ve kızı kaçırıyorlar. Ama şu anda adliye el koydu, Cumhuriyet Savcılığı, Başsavcılığı el koydu olaya iki kişi tutuklu. Bu kişilerin soyadları Kayakağanlı. İki kişi tutuklu ama hala kaçırılan kız ortada yok. Bu gayet üzüntülü bir şey. Ben dün jandarmaya bir daha bu konuda tekrar talimat verdim. Yani biraz daha aktif hareket etmeleri ve mutlaka bulmaları gerektiği yönünde. Jandarma alay komutanı bizzat işin üzerinde duruyor" dedi.

 

"ALLAH KORUSUN BU OLAY TOPLUMDA BİR KIVILCIM OLABİLİR"

 

Vali Ahmet Kara, "Tabii ki Çakmak köyü için iyi bir şey olmamıştır. Çakmak köylülerinin genelinin bu işten memnun olduklarını sanmıyorum. Onlar da rahatsız olmuşlardır. Zira etnik açıdan da hassas bir olaydır. O açıdan toplumumuzda bir kıvılcım olabilir. Allah korusun onun için bir an önce kızın bulunması ve kaçıranların da adli mercilerce haklarında gerekli işlemlerim yapılması şu anda en büyük temennimiz. Biz de ilgileniyoruz. Kız kayıp olduğu için bunun bulunması için biz de ilgileniyoruz" şeklinde

konuştu.

 

"ELİMİZDE KIZLA İLGİLİ BİLGİ YOK"

 

Vali Kara, ailenin kızlarının yaralı olduğunu, hatta ayağının kırık olduğunu belirttiğini ve bu konuyla ilgili herhangi bir bilgilerinin olmadığını ifade etti.

 

Vali Kara, "Kızın ayağı kırık meselesini bilemiyorum. Bizde henüz böyle bilgi yok, kızın annesi, amcaları hatta akrabası bir avukat geldi bana uğradı. Kızı öldürdükleri yönünde de duyum aldıklarını söylediler. Fakat bize henüz böyle bilgi gelmedi. Kızın hayatıyla ilgili henüz teyit edilmiş bir bilgimiz yok. Jandarma özel ilgileniyor. İki köyümüzde de şu anda jandarma iki yönüyle ilgileniyor. Hem bu kızın yerinin bulunması için Cumhuriyet Başsavcısının emrini yerine getirmek için uğraşıyor. Hem de bu iki köyde Allah korusun toplumsal bir olay da olabilir. Bu sefer intikam hırsıyla Söğütlü köylüleri de Çakmak köylülerinden intikam almak için bir şey yapabilirler. Onu önlemek için de iki köye devamlı devriye çıkarıyoruz. Jandarma üzerinde duruyor. Bizde henüz kızın zarar gördüğüne dair bir bilgi yok ama inşallah kızı sağ salim bulacağız. Ben de jandarmaya talimat verdim. Alay komutanına bizzat ilgilenmesi talimatını verdim" ifadelerini kullandı.

 

Söğütlü köyünden bir hafta önce kaçırılan Sübhan Bektaş isimli kızın arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kızın ailesi kızlarının hayatından endişe ediyor. Kızın kaçırılma olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklanan iki kişinin sorgusu devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.