1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzurum da Olmasa...
Erzurum da Olmasa...

Erzurum da Olmasa...

Kars Sarıkamış'ta bindiği at tarafından baş parmağı koparılan Aykut Ecder (21)'in eline, Erzurum'da yapılan ameliyatla ayak parmağı nakledildi.

A+A-

Baş parmağı at tarafından ısırılarak kopartılan Aykut Ecder'e, yine ayak parmaklarından nakil yapıldı. Şu an ayak işaret parmağı sol elinin baş parmağına nakledilen Ecder, eski parmağının gördüğü işleve yeniden kavuşmanın sevincini yaşıyor.

 

Şoförlük yaparak geçimini sağlayan Aykut Ecder, hafta sonu bindiği atının daha fazla koşması için elini hayvanın kafasına doğru götürdüğü sırada, el parmakları atın ağzına giren Ecder'in baş parmağı at tarafından ısırılarak koparıldı.

 

Ecder'e Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Tan tarafından yapılan ameliyatla ayak parmağı, kopan elinin başparmağının yerine nakledildi. Elinin eski işlevine kavuştuğunu söyleyen Tan, ayağındaki parmak eksilmesinin yürümesinde ve koşmasında bir soruna neden olmadığını belirtti. Ecder, ameliyat sonrası parmağıyla hem aracın kontağını çevirebildiğini hem de rahatlıkla şoförlük yapabildiğini söyledi.

 

El başparmağının işlevsellik açsından önemli olduğunu kaydeden Doç. Dr. Önder Tan, hastanın onay vermesiyle nakil yaptıklarını söyledi. Ayak parmaklarındaki eksilmenin önemli bir sorun oluşturmayacağını dile getiren Tan, yapılan nakil sonrası hastanın günlük işlerini eskisi gibi görebildiğini, her hareketi rahatça yapabidiğine dikkat çekti.

 

Bu arada, trafik kazasında kafasından yaralanan Ahmet Çağın'a (13) ise uyluğundan nakil yapıldı. Kafasının yaralı kısmını doku genişleticiyle şişirdiklerini ifade eden Tan, balon uygulamasını doku elde etmek amacıyla yaptıklarını, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.