1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ZİCEV Kars'ta
ZİCEV Karsta

ZİCEV Kars'ta

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Kars’ta...

A+A-

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı, Kars Kafkas Üniversitesi’ni ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bir bildiri yayınladılar.

Bildiri şöyle:

www.zicev.org.tr adresinden ayrıntılı olarak tanıyabileceğiniz Vakfımız, Türkiye genelinde 15 Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olan, on binlerce zihinsel engelli bireyi eğitim ve rehabilitasyon hizmeti ile buluşturan, kamu yararı doğrultusunda bu alanda kurulmuş en büyük sivil toplum kuruluşu olup Bakanlar Kurulu kararıyla,” Topluma Yararlı Vakıflarda “ sayılan ve Türkiye de pek az Dernek ve Vakfa tanınan ayrıcalık tanınarak “İzin almadan yardım toplayabilen” kuruluşlardandır.

Vakfımız, eğitim ve birlikte, spor ve sosyal hayata katılımın tüm faaliyetlerini bir bütün olarak görmüş, zihinsel engelli bireylerin yetenekleri doğrultusunda eğitilmelerine olanak sağlamaktadır. Spor Kulübümüz ile bütün spor branşlarında faaliyet gösterilmekte ve spor dallarında Dünya ve Avrupa Şampiyonluklarımız bulunmaktadır. Fotoğrafçılık Kulübümüz olan “ ZİHİN Ergo Sum Fotoğraf Atölye”mizde eğitim alan çocuklarımız Türkiye’nin değişik bölgelerini resimlemiş ve Devlet Protokolünün katkılarıyla birçok sergiler açılmıştır.

Kafkas Üniversitesi de bu çalışmalar ışığında bizlere destek olarak Kars, Sarıkamış, Çıldır vb. yerleri tanıma ve resimleme olanağı sağlamıştır. Üniversitenin Sağlık Kültür Daire Başkanlığının desteğiyle bu organizasyon gerçekleştirilebilmektedir.

Başta Kars Valisi Sayın Eyüp TEPE olmak üzere Kafkas Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sami Özcan, ziyaretimiz esnasında her türlü ilgi ve desteklerini sunan Rektör yardımcısı prof. Dr. Sayın Mehmet ÇİTİL ve bütün çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz. Bu projede yakın ilgi ve alakası ile engelli çocuklarımıza gönülden destek veren Kafkas üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı çalışanlarına da ayrıca çocuklarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.