1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Oğan Kars'ın Sorunlarını Görüştü
Oğan Karsın Sorunlarını Görüştü

Oğan Kars'ın Sorunlarını Görüştü

MHP Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, müsteşar yardımcıları ve bakanlığa bağlı genel müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Kars ve Iğdır’ın sorunları görüşüldü.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, müsteşar yardımcıları ve bakanlığa bağlı genel müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Kars ve Iğdır’ın sorunları görüşüldü.

TBMM’de daha önce Kars ile ilgili MHP Kars İl Başkanı Yaver ÖZCAN ile birlikte basın toplantısı düzenleyen ve Kars’a Gazi unvanının verilmesi ile ilgili bir kanun teklifi sunan OĞAN, meclise Kars’ın sorunlarıyla ilgili soru önergeleri de vermişti. Geçtiğimiz günlerde Kars’ta Serhat Boyları Derneği’nin katkılarıyla Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Hocalı Katliamı Paneli’nde konuşan OĞAN, son olarak Kars’ın sorunlarını da meclis gündemine getirdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından açılışı yapılan çağrı merkezinde yaşanan sorunları dile getiren OĞAN, 300 kişinin istihdam edileceğini; fakat şu anda yaklaşık 40 kişinin çalıştığını ve bu çalışanların da maaşlarını ve ikramiyelerinin ödenmesinde sıkıntı olduğunu ve Karslıların mağdur olduğunu belirtti. Karslı vatandaşlarımızın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayan OĞAN’a, Bakan Binali YILDIRIM bu durumdan ilk defa OĞAN’ın bilgilendirilmesiyle haberdar olduğunu belirterek konuyla ilgileneceğini söyledi. Çağrı merkezinin özel bir teşebbüs olduğunu sözlerine ekleyerek devam eden OĞAN, çağrı merkezlerinin eski teşvik programı kapsamında olduğunu, bunun süresinin ise dolduğunu belirtti. Yeni teşvik programında daha kapsamlı düzenlemelerin ele alınacağını ifade etti. Pusula Gazetesi ve Kardelen TV’den Tacettin DURMUŞ ve Turgay KAYA’nın haberleri ile gündeme taşınan olay MHP Kars İl Başkanı Yaver ÖZCAN ve MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN tarafından da Bakan Binali YILDIRIM’a iletilmiş oldu.

Görüşmenin maddeleri arasında Dr. Sinan OĞAN’ın soru önergesiyle, TBMM gündemine taşıdığı Kars’taki lojistik merkezi de yer aldı. Merkez hakkında bakanlık yetkilileri ve Bakan Binali YILDIRIM, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Kars-Tiflis-Bakü ve Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryolu hatları da Iğdır Milletvekili OĞAN ve Bakan YILDIRIM arasında müzakere edilen diğer bir konu oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.