1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Yüzme bilmeyen kalmasın” projesi devam ediyor
“Yüzme bilmeyen kalmasın” projesi devam ediyor

“Yüzme bilmeyen kalmasın” projesi devam ediyor

Cumhurbaşkanlığının 2’inci Yüz Günlük İcraat programı kapsamında yer alan, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesindeki havuzların daha aktif olarak kullanılması projesi Kars’ta da devam ediyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında il merkezindeki 3 ve 4. sınıf öğrencileri yüzme öğreniyor.

Bu kapsamda Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından Kars’taki ilkokullarda öğrenim gören öncelikle 3. ve 4. sınıf öğrencilerin Beden Eğitimi ve Oyun Dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri için faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve Spor il Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, Kars Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda 27 Kasım 2018 tarihinden itibaren "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında antrenörler tarafından ilkokul 3. ve 4 sınıf öğrencilere yönelik yürütülen yüzme eğitimlerinin devam ediyor.

Proje ile Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde illerdeki mevcut yüzme havuzların daha aktif olarak kullanılması hedefleniyor. İlkokulda okuyan özellikle 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin beden eğitimi ve spor dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığının 2’nci 100 günlük icraat programının sonuna kadar Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin çocuğa yüzme kursu verilmesi öngörülüyor. Proje ile çocukların yüzme becerilerini daha erken dönemde öğrenmeleri sağlanacak. Proje doğru uygulanıp yetenekli öğrenciler daha erken keşfedilip imkanlar sağlanırsa neden Kars’tan da yüzme şampiyonları çıkmasın…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.