1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yurt, Kampüs Olacak
Yurt, Kampüs Olacak

Yurt, Kampüs Olacak

Kars Valisi Ahmet Kara, Ramazan bayramı ziyaretleri kapsamında gittiği Yetiştirme Yurdu’nda yaptığı açıklamada yurt binasının yıkılacağını yerine Sosyal Hizmetler Kampüsü yapılacağını söyledi.

A+A-

Kars’ta Ramazan Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kars Valiliği tarafından öğretmenevinde kutlama programı düzenlendi. Kutlama programına Vali Ahmet Kara, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, 14. Mekanize Tugay Komutanı Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanoğlu, daire müdürleri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

 

Vali Ahmet Kara Bayram nedeni ile gazetecilere yaptığı açıklamada Kars halkının bayramını kutlayarak, “Allah, Kars halkını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde çoluk, çocuk ve yakınları ile birlikte nice bayramlara eriştirsin. Tüm insanlığa daha özgürlükçü, daha da insan haklarına saygılı, insanların birbirini sevdiği, birbirlerinin haklarına tecavüz etmediği bir dünya diliyorum. Bunun yanı sıra Pakistan’da yaşanan sel felaketlerinin tekrar yaşanmadığı, dünyada halen Afrika’da olduğu gibi insanların açlıktan ölmediği yeni bir dünya, güzel bir dünya da yaşamayı tüm insanlık için temenni ediyorum. Kars halkına sevgi ve selamlarımı sunuyorum.” dedi. 

 

Buradaki bayramlaşmanın ardından Yetiştirme Yurdu’na geçen protokol üyeleri çocuklar ile bayramlaşarak çeşitli hediyeler verdiler. Daha sonra yetiştirme yurdu personeli ve çocuklar ile bir süre sohbet eden Vali Ahmet Kara yetiştirme yurdu binasının yıkılarak yerine Sosyal Hizmetler kampüsü yapılacağını söyledi.

 

Kara, konu ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Burada kalan çocuklara çok iyi bakılıyor ve güzel bir ortamda yaşıyorlar. Fakat yakında yetiştirme yurdu binasını yıkacağız. Yuvadaki çocukları ise evlere yerleştireceğiz. Burada kalan çocuklarımız artık toplumun içerisinde ve ev ortamında yaşayacaklar. Bakanlığımız bu konuda politikasını değiştiriyor. Çocuklar bundan böyle ev ortamında çeşitli apartmanlarda 5-6 kişilik guruplar halinde ve bakıcı anneler nezaretinde evlere yerleştirilecekler. Bu bina yıkılacak ve yerine daha büyük ve modern bir bina yapılacak. Çünkü bu binanın güçlendirilmesi gerekiyordu. Ancak güçlendirme yapmak daha pahalı olduğu için yıkıp daha iyi ve yeni bir bina yapmak daha karlı olacak. Bunun yanında bitişikte bulunan Kurşunoğlu İlköğretim Okulu restore edilerek Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne verilecek. Bu nedenle bu alan kocaman bir sosyal hizmetler kampusu olacak. Böylece bütün birimlerde bunun içerisinde yer alacak. Geçtiğimiz günlerde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavak Kars’a geldiğinde Kurşunoğlu İlköğretim Okulunda incelemeler yapmıştı. Daha sonra yapılan yazışmalar sonrasında tahsisi yapıldı. Ayrıca evler tutuldu. Çocuklar bu evlere taşınacak. Ayrıca çocukların ev yaşamında uyum sorunu yaşayacaklarına da inanmıyorum.” diye konuştu.

 

Bayramlaşma programı daha sonra Vali Yardımcısı Murat Demirci ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Abamüslüm Güven, İl Jandarma Komutanlığı'nın ardından Kars Emniyet Müdürlüğü'nü ziyareti ile devam etti. Demirci ve Güven Emniyet Müdürlüğü’nde Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek tarafından karşılandı. Zeybek’in makam odasında bir süre sohbetin ardından Demirci, Güven ve Zeybek emniyet teşkilatında görev yapan müdür yardımcıları, amirler, başkomiser ve polis memurlarının bayramlarını kutladılar.

 

Programda son kutlama ise Vali Yardımcısı Karahan Daştan’ın Kars Devlet Hastanesini ziyareti ile devam etti. Daştan Kars Devlet Hastanesinde Başhekim Murat Kavas, Sağlık İl Müdür Yardımcısı Bekir Kaçkar ve Doğum ve Çocuk Hastanesi başhekim yardımcısı Cansev Yılmaz tarafından karşılandı.

 

Daha sonra polikliniklerde yatan bir çok hasta ve refakatçileri ziyaret edilerek hediyeler verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.