1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yüreğimiz Yandı...
Yüreğimiz Yandı...

Yüreğimiz Yandı...

Askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Tamer Özdemir'in, Kars'taki baba ocağına ateş düştü.

A+A-

Nusaybin İlçesi Kovancılar Mevkii’nde PKK’lı teröristlerce dün akşam saatlerinde uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Özdemir’in İstasyon Mahallesi Hafızpaşa Caddesi'ndeki baba evine, şehit haberi duyulur duyulmaz şanlı Türk Bayrağı asıldı.

 

Kars Valisi Ahmet Kara, askeri erkan ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, 112 Ambulans eşliğinde şehit ailesinin evine giderek taziyede bulundular.

 

Şehidin Annesi Cahide Özdemir ise, “Oğlum vatan için şehit düştü. Oğlum hep söylerdi; ben bir gün mutlaka şehit olacağım diye. Söylediği de çıktı. Ben ona istifa et bizim maaşımız bize yeter dedim ama oğlum illa da ben şehit olacağım diyordu. Ne söyleyeyim vatan sağ olsun. Sizler sağolun. Buraya gelen ayaklarınıza ben kurban olurum. Gerekirse biz de şehit oluruz. Benim diğer şehit analarından ne farkım var.” dedi.

 

Şehit annesi Cahide Özdemir, “Vatana oğlum da kurban olsun bende kurban olayım. Allah sizlere ömür versin.” diye gözyaşı döktü.

 

Eşi İsmet Özdemir’in de 3 yıl önce hayatını kaybetmesiyle 3 kızı ve 2 oğluyla yaşamını sürdüren şehit annesi Cahide Özdemir, zaman zaman fenalaşınca sağlık görevlileri müdahale etti.

 

Kars Valisi Ahmet Kara da şehit annesine, “Bu vatan bir takım insanların canları pahasına korunuyor. Fakat bir takım insan da vatanın kıymetini bilmiyor. Bu bayrağın bu bağımsızlığın kıymetini bilmiyor. Yeri zaten cennette Allah makamını yüce etsin inşallah. Hepimiz sizin yanınızdayız. Bütün vatan evlatları sizin evladınızın yanında. O artık vatanın evladı oldu herkesin evladı oldu. Allah sevdi aldı onu diyeceksin. Biz sizin evladınızız. Her sıkıntında biz yanındayız. Şehit oğlunuz hepimizin oğludur. Başımız sağ olsun.” dedi.

 

Şehit Uzman Jandarma Çavuş Tamer Özdemir evli ve iki çocuk babasıydı. Şehidin naşı yarın memleketi olan Kars’a getirilecek. Düzenlenecek olan askeri törenin ardından Kars Garnizon Şehitliğinde vatan toprağına emanet edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.