1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yukarı Sarıkamış İlkokulu ve Ortaokulu açıldı
Yukarı Sarıkamış İlkokulu ve Ortaokulu açıldı

Yukarı Sarıkamış İlkokulu ve Ortaokulu açıldı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Yukarı Sarıkamış İlkokulu ve Ortaokulu törenle açıldı.

A+A-

Vali Türker Öksüz, beraberinde AK Parti Kars Milletvekilleri 65. Hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ile birlikte Yukarı Sarıkamış İlkokulu-Ortaokulu’nun açılışı için düzenlenen törene katıldı.
Vali Türker Öksüz, törende yaptığı konuşmada, açılışı yapılan Yukarı Sarıkamış İlkokulunun devletimizin eğitime verdiği önemin bir yansıması olduğunu söyledi.
Vali Öksüz, eğitimdeki temel amacın çocukların, her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı, güvenli, huzurlu,  en iyi fiziki şartlarda ve çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı ve donanımlı bireyler olarak yetişmeleri olduğunu belirtti.
Kars’ta, 591 okulda 3 bin 600 derslikte eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Vali Öksüz, 2019 yılı içinde de toplam 36 derslikli 3 okul, 3 adet Z kütüphane ve 200 kişilik öğrenci yurdunun hizmete verildiğini, toplam 93 derslikli 8 okul ve 700 kişilik öğrenci yurdunun yapımı da devam ettiğini söyledi.
Kars’ın eğitim-öğretimde kalitesini ve başarı düzeyini asla yeterli görmediğini belirten Vali Öksüz, eğitimde kaliteyi yükseltmek, çocukları, gençleri yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için yeni projelerin hayata geçirileceğini vurguladı. 
Eğitimde Kalitenin Artırılması Eylem Planı’nın uygulamaya konulduğunu belirten Vali Öksüz: “Eylem planımızda; öğrencilerimizin başarı düzeylerinin artırılması için öğrenciler, öğretmenler ve ailelere yönelik çeşitli faaliyetler yürütülmekte, yapılan faaliyetlerin sonuçları analiz edilmekte, elde edilen sonuçlara göre değerlendirme yapılarak gerekli tedbirler alınmaktadır. Öğrencilerimize yönelik olarak beceri ve tasarım atölyesi kurulması için 13 adet proje hazırlanmıştır. Yine; hazırlanan bir diğer projeyle 8’inci ve 12’nci sınıflarda öğretim gören yaklaşık 10 bin öğrencimizin girecekleri sınavlara daha iyi hazırlanmalarını sağlamak için kaynak kitap temin ediyoruz ve deneme sınavları yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Türker Öksüz, öğrencilere de seslenerek “Biz, sizlerin daha kaliteli mekânlarda daha kaliteli bir eğitim almanız için elimizden geleni yapıyoruz. Size düşen de öğretmenlerinizin rehberliğinde kendinizi iyi yetiştirmek ve kendinizi ülkenize ve milletinize adamak olsun. Unutmamalısınız ki sizler sadece ilimizin, ülkemizin değil, tüm insanlığın ve tüm dünyanın umut kaynağısınız. Ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan sizlerin göstereceği azim ve gayrete olan inancımız tamdır. Devlet olarak tüm gücümüzle sizlerin yayında olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. 
Vali Türker Öksüz, beraberinde AK Parti Kars Milletvekilleri 65. hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ile birlikte Yukarı Sarıkamış İlkokulu-Ortaokulu’nun açılışını gerçekleştirerek, okulda incelemelerde bulundular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.