1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yön Tabelaları Kurulacak
Yön Tabelaları Kurulacak

Yön Tabelaları Kurulacak

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, “Kars turizminin geliştirilmesi anlamında ciddi çalışamaların yapıldığını ifade ederek, Kars’a yön tabelalarının kurulması için ihaleye çıkacaklarını vurguladı.

A+A-

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, “Kars turizminde eksik olan basınımızın da bu konuda bizi uyardığı ve doğru yönde eleştirdiği yön tabelalarımızın ihalesini en kısa zamanda yapacağız. Valimiz Sayın Ahmet Kara tarafından görevlendirildik ve bu görevi de aldık. En kısa zamanda Kars turizmine ve Kars halkına yön tabelalarıyla birlikte tarihi ve turistlik yerlerimizi tanıtacak çalışmalarda başlatacağız. Kültür Turizm İl Müdürlüğü ve Kars Valiliği olarak yapacağımız profesyonel çalışmaları Temmuz ayı itibariyle bitirmiş olacağız. Kent merkezi mevkilerine yön tabelaları ve tarihi binalarla sit alanlarının önüne de tanıtıcı tabelalar konulacak.” dedi.

 

PROFESYONEL ELEMANLAR YETİŞTİRİLECEK

 

Doğanay, “STK’lar dediğimiz; oteller ve turizmle uğraşan serbest örgütlerimiz, derneklerimiz hep birlikte ellerimizi taşın altına koyarak Kars turizmini nasıl geliştirebilirler. Kars’taki STK’larla toplanıyoruz. Bir araya geliyoruz birlikte karar vermeye çalışıyoruz. Turizmle birebir ve yüz yüze konuşan insanların bir arada karar vermesi gerekiyor. Çok güzel sunumlar yapabilirsiniz, çok güzel hazırlıklar yapabilirsiniz ama turistle birebir yüz yüze gelen insanı eğitmezseniz başarılı olma şansınız az olur. Bizde Kars’ta bununla ilgili çalışmalar yapacağız. Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğümüzce yine Kars için almış oldukları bazı kararlar var bunlarla ilgili eğitici, eğitim seminerleri yapacağız. Yine otellerde çalışanlar için ara eleman seminerleri yapacağız. Bu seminerler sonucunda otellerde çalışabilmeleri için ara eleman sertifikaları vereceğiz. Bakanlığımız tarafından profesyonel eleman yetiştirilecek.” dedi.

 

KARS HALKINA SESLENDİ

 

Doğanay, Kars ve İlçeleri terörle anılmasın diye kongreler ve sempozyumlar yapıldığını da belirterek, “Geçen hafta Kağızman’da 1. Aras Havzası Sempozyumu yapıldı. Kağızman’da kabul edilen eserlerimiz var bu eserlerin ön plana çıkarılması için çalışıyoruz. Tüm Karslılardan özellikle şunu istiyorum: 16 Temmuz-18 Temmuz tarihleri arasında (TÜRSAB) turizmin lideri, turizmin başı olan firmanın başkanı ve 40 tane kültür turizmi yapan tur operatörü Kars’a gelecek. Güler yüzle Kars’ımıza yakışır misafirperverlikle karşılayarak turizmde bir gelişmişlik turizm de bir davetkarlık sunabilirsek inşallah sezonu hem iyi karşılarız hem de önümüzdeki sezonları iyi karşılarız. Unutmayalım ki, turizmde ve tarihte önemli bir etken vardır. İz bırakabilmek için tarihte, bırakılan izleri takip etmek gerekir. Bizde naçizane Kars turizmini ileriye atabilmek için aklımızın mazide, gözümüzün ileride olması gerekir. Onun için biz tarihte hem kültürümüzü unutmuyoruz hem tarihimizi unutmuyoruz.” diye konuştu.

 

KARS’TA ÇOK GÜZEL TURİZM DERNEKLERİ KURULDU

 

Turizm Müdürü Hakan Doğanay, daha sonra şunları söyledi:

 

“Kars turizminden ben umutluyum. Kars’ta turizmle uğraşan insanlardan da umutluyum. Kars’ta bazı önemli derneklerde kuruldu. Turizm geliştirme dernekleri, turizm elçileri dernekleri kuruldu. Kars Turizm Elçileri Derneği (KARTUREL) diye bir derneğimiz var. Bizim eğitim seminerinden, Boğaziçi Üniversitesinin eğitim seminerinden sertifika alanlar kurdular. İnsanlar bu alanda profesyonelleşiyor. Bu profesyonelleşen insanlar bize olumlu yansıyacaktır. Benim Kars’ta en büyük sıkıntı çekmemde şuydu: Kars’ta turizmle uğraşanlar profesyonelce turizmle uğraşmalı. Hakikate bakarsak turizm profesyonelliktir, güler yüzdür, hoşgörüdür. Bunlar Kars’ta var kültürde var. Sadece bizim bir araya gelmemiz ve birlikte olmamız gerekiyor. Bunu da sağlıyoruz. Şuanda güzel bir yönetim var ve başarabiliyoruz. Kars turizminden ve gelecekten umutluyum.”

 

KARS’I TANITICI FİLM ÇEKİLECEK

 

Doğanay, ayrıca, Kars’ı tanıtıcı film çekileceğini de vurgulayarak, “Kars kültür turizmini profesyonelce tanıtmayı düşünüyoruz. Kars turizmini ve kültürünü bir arada profesyonelce tanıtmak amacıyla, eksiklerimizi öncellikle tamamlamaya çalışıyoruz. Eksiklikler arasında ne vardı bizim, Kars’ı tanıtacak bir profesyonel tanıtıcı filmimiz yoktu. 12 Temmuz 2010 günü itibariyle ihale ettik. Kars’a ve Karslıya yakışır bir şekilde bir film ihalesi yapacağız. Mutlaka Kars turizmine olumlu etkileri olacaktır çünkü büyük bir eksiklikti.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.