1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yine Vekilleri Eleştirdi
Yine Vekilleri Eleştirdi

Yine Vekilleri Eleştirdi

Kars Sivil İnisiyatif oluşumunun lideri Ergün Kuçlu, antrepo lojistik merkezinin Erzurum’da kurulacak olmasını protesto etti.

A+A-

Bu defa protesto için Gar binasını seçen Kuçlu, konuyla ilgili AK Parti Kars milletvekillerinin ve TCDD’nin yaptığı açıklamaları da eleştirerek, Kars’ın bu konuda saf dışı bırakıldığını savundu.

 

Kendisine destek veren bir grupla, Devlet Demir Yolları Gar Binası önüne giden Ergün Kuçlu, antrepo konusunda yeterince baskı koymadıklarına inandığı Kars Milletvekillerine seslenerek, “Yaşadığımız şehrin yaşanabilir bir hale gelmesi için gerekli çaba ve gayreti göstermeye çalışıyoruz. Karslı olarak aslında istediğimiz şeyler kalemle yazmaya kalkarsan çok madde olur ama tek kalemle özeti şudur: büyüklerimizden samimiyet birazda hassasiyet bekliyoruz. Siyasilerimizden de beklediğimiz tek şey var: halkın beklediği performansı göstersinler.” dedi

 

Kuçlu, daha sonra şunları söyledi:

 

“Kars Kafkas Üniversite Araştırma Hastanesi’nin bitirilmesi ile Bölge Hastanesi olması beklenirken siz bu şehrin Erzurum’a bağlanmasına seyirci kaldınız. Siz şunu diyemediniz; Bu bölgenin şartları zordur, amansızdır yapmayın. Ama şunu dediniz: Erzurum bölge olsun, Erzurum a lojistik merkez kurulsun, Erzurum toz oluyor, bu istasyon Erzurum’a yakışmıyor. Ya hayatınızda hiç uğramadığınız Kars’taki istasyonun durumundan haberiniz var mı? “Akyaka treni için olmasın, kaldırın” diyen de sizsiniz. Ama ne olursa olsun bunları geri almaya kararlıyız. Akyaka treni geldiğinde de ilk işimiz rahmetli Turgut Turan ağabeyimizin kabrini ziyaret etmek olacak. Akyaka halkından 100 yıllık haklarının ellerinden alınmasına göz yummasını istemiyoruz. Ama eminim ki siyasiler, iktidar partisi şunu yapacaklar: “seçim zamanı oylarınızı verin, treni getirelim” diyecekler. Sonra Ergün Kuçlu dememişti demeyin. İşte siyaset bu hale geldi.”

 

Şövenizme “dur” diyeceklerini de belirten Ergün Kuçlu, “Biz Kars halkı olarak birkaç rantçının dolduruşuna gelip sövenizim ile uğraşırken koca bir şehir yok oluyor. En çok üzüldüğüm noktada: çocuklarımız ve işsiz gençlerimiz için hiçbir şey yapılmamasıdır. Yok mu karşımıza çıkıp “ben bu işi yaparım” diyecek olan. İşte bizde işler maalesef bu hale geldi. Komşumuz Erzurum, bizden aldıkları ile dünya şehri olurken biz bunlarla uğraşıyoruz.”

 

KARS MİLLETVEKİLİ 0, ERZURUM MİLLETVEKİLİ 10

 

Kuçlu, son olarak, “Kars Milletvekillerimiz artık yok. Erzurum’un 7 Milletvekili vardı 3 de bizimkilerle birlikte Erzurum Milletvekili sayısı TBMM’de böylelikle 10 oldu” diyerek milletvekillerini eleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.