1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldız Kars Spor Kuruldu
Yıldız Kars Spor Kuruldu

Yıldız Kars Spor Kuruldu

Yıldız Kars Spor Kulübü bugün basına tanıtıldı. Yeni kulüp, Karslı gençlerin önünü açabilmek ve Kars adını profesyonel sahalara taşımayı amaçlıyor.

A+A-

Spor Kulübünün tanıtımını yapan Kulüp Başkanı Rıfat Yıldız, "Takımımızı geçtiğimiz Mayıs ayında kurduk. Yaklaşık 4 aydır çalışmalarımız devam ediyor. Tüm yasal prosedürlerimizi tamamladık. Şuan resmi olarak spor kulübüyüz. 5 ana branşta faaliyet gösterilecek. Bunlar futbol, atletizm, voleybol, basketbol ve güreş. Ciddi anlamda Kars'ta kulüp sıkıntısı var. Çocuklarımız futboldan da küstürülmüş." dedi.

 

BİR SEMT SAHAMIZ BİLE YOK

 

Başkan Yıldız, "Bir yönde de biz rehabilitasyon görevini de yürütüyoruz. Sporu sevdiriyoruz. 14 Ağustos günü Digor Dağpınar'a gideceğiz ve orada çalışmalarımız olacak. Sporcularımızın çalışabilecekleri bir semt sahamız bile yok. Bu konuda görüştüğümüz insanlar bu konuda duyarsız ve alakasız kaldılar. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kıt imkanlarla bir şeyleri başarmak için yola çıktık." diye konuştu.

 

KARS'A HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

 

En büyük hedeflerinden birisinin de Kars'a hizmet vermek olduğunu vurgulayan Başkan Yıldız, "Bu sene amatör lige başlayacağız. Allah'ın izniyle inşallah şampiyon olacağız. Kars'ta yaşayan tüm genç kardeşlerimize kulübümüzün kapısı açıktır. En büyük amaçlarımızdan biriside çocuklarımız sporu sevmeleridir. Yıllarca çocukların hevesi kırılmış ve aldatılmışlar. Herkesin spor yapma hakkı vardır. Başarılı olan çocuklarımızı daha üst kategoriye alma gibi bir düşüncemiz var." şeklinde konuştu.

 

Başkan Rıfat Yıldız, Karslı işadamlarına da seslenerek, "Karslı iş adamlarından kesinlikle destek görmedik. İnsanları desteğe çağıracağım ama şuan gidebileceğimiz bir kapımız dahi yok. Çok istiyorum, çok düşünüyorum kime gideyim diye, liste alıyorum elime sonuçta yine oklar beni gösteriyor. Şuan çok karamsarım gönül ister ki, gönül ister ki beni bu konu da yanıltsınlar bu söylemimden dolayı da bir basının önüne çıkıp da özür dileyeyim diyeyim. Yardımcı olan yok bu konularda. Bizler hiçbir şey istemiyoruz. Para dahi istemiyoruz. Bizler kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz. Çocukların malzemelerini aldık." dedi.

 

VALİDEN VE BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK BEKLİYORUZ

 

Yıldız Kars Spor Teknik Direktörü Selman Koçu da, "Beden Eğitim Öğretmeniyim Kağızman'da görev yapıyorum. Şuan Yıldız Kars Sporda Antrenör olarak çalışıyoruz. Öncelikli olarak Kulüp Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kars'a yeni bir hava getirdiler ama amatör bir ruhla başladık ama düşüncemiz profesyonel bir takım ruhla hareket ediyoruz." dedi.

 

Koçu daha sonra şunları söyledi:

 

"Kars'ta spor, bitme noktasına gelmişti. Sporcularımızı daha iyi yerde görmek istiyoruz. Çocukların önlerini açmak istiyoruz ve çalışmalarımızda bu noktada devam ediyor. İlk etap çalışmalarımız 10 gündür devam ediyor. Ayın 14'üne kadar ilk etap çalışmamızı bitireceğiz. Daha sonra Digor Dağpınar'da ikinci etap çalışmalarımıza başlayacağız. Yeni kurulan bir takım olarak ilk hedefimiz amatör lige çıkabilmek. Amatör lige çıktıktan sonra eminim ki şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Yıldız Kars Sporumuzu ikinci lige çıkarmak ve daha sonrasında ise, süper ligde görmek istiyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam etmektedir. Bizlere destek olacak bütün yönetici ağabeylerimize, Valimize, Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz."

 

HEDEFİMİZ PROFESYÖNEL LİG

 

Yardımcı Teknik Direktör Resul Çam ise, "Böyle bir Spor Kulübü kurulmasına emeği geçen Kulüp Başkanı Rıfat Yıldız'a, Yönetim Kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Her şeyden önemlisi Kars gençliğinin profesyonel anlamda sporcu yetişebileceğini amaçlıyoruz. İnsanlar statlara gittiğinde Kars'tan kimse yok kimi izleyeceğiz gibi bir düşünce oluyordu. Takımızı profesyonel lige çıkarmak için çalışacağız. Kulübümüz işini çok ciddiye alıyor. İnşallah başarılı olup üst lige çıkmak istiyoruz. Bu tarz kulüplerin sayısının artması gerek. Sayı arttıkça gençlerimizin önü de açılmış olur. Spor tesislerine önem verilmesini istiyorum." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.