1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıl Sonunda Açılacak
Yıl Sonunda Açılacak

Yıl Sonunda Açılacak

Kars-Erzurum arasında iki yıldır devam eden bölünmüş yol çalışmalarının yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

A+A-

Karayolları 12.Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Kars-Erzurum bölünmüş yol çalımları aralıksız devam ediyor.

 

Karakurt mevkiine kadar yapılması düşünülen asfalt çalışmaları Kağızman yol ayrımına kadar geldi. Bir taraftan asfalt dökülürken diğer yandan dolgu ve sıkıştırma çalışmaları yapılan Kars – Erzurum çevre yolunun yılsonuna kadar bitirilerek hizmete açılması düşünülüyor. Yol çalışmaları gece geç saatlere kadar devam ediyor.

 

En ince ayrıntıların düşünülerek uygulandığı yol çalışmalarında yolun alçak bölümleri doldurulurken, yüksek noktalar ise seviyesi düşürülerek daha düz bir hale getiriliyor. Virajların eğimi standartlara göre yapılan Kars-Erzurum çevre yolunda kaza risklerinin de minimum seviyelere indirileceği kaydedildi.

 

KARS’A İLKEZ KALİTELİ ASFLAT YAPILIYOR

 

Kars’ta yapılan asfaltın en fazla 6 ay dayandığına dikkat çeken sürücüler, Kars’ta ilkkez bu kadar kaliteli asfalt yapıldığını söylediler.

 

Bir otobüs firmasında uzun yol şoförlüğü yapan Ahmet Şiban; “Yıllardır bu yollarda araba kullanıyorum. Defalarca asfalt yapıldı. Ne yazık ki yapılan yollar kısa sürede bozuldu. Ama şimdi bakıyoruz. Batıya yapılan yolun aynısı Kars’ımıza yapılıyor. Asfalt çalışmalarının yılsonuna kadar Karakurt-Erzurum sınırlarına kadar tamamlanacağı söyleniyor. Bu biz sürücüleri fazlasıyla memnun ediyor” dedi.

 

Kars-Erzurum arasında asfaltlama çalışmaları devam ederken, diğer taraftan Kars-Ardahan-Artvin arasında yapılan yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları da aralıksız sürüyor.

Yılsonuna kadar her iki yol çalışmasının tamamlanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.