1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yeni bir destek
Yeni bir destek

Yeni bir destek

Kayıt dışıyla mücadele için belediye ve üniversitelere 400 bin euroluk destek verilecek ; ama Kars'ın payı çok az...

A+A-

Türkiye'nin en önemli sorunu olan kayıtdışı istihdamla mücadele de yeni bir dönem başlıyor. 'Yenilikçi Önlemler ile Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi Operasyonu' kapsamında kayıtdışını azaltacak 43 proje sahibi sosyal taraflar, belediyeler, meslek odaları, üniversitelere 150 ile 400 bin euro arasında hibe desteği verilecek.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nca yürütülen operasyonun 15 milyon euro olan bütçesinin yüzde 85'i Avrupa Birliği tarafından hibe edildi. Söz konusu kaynakla sosyal tarafları finansal olarak desteklenecek. Sosyal taraflar, belediyeler, meslek odaları, üniversiteler ya da sivil toplum kuruluşlarının kurdukları ortaklıklar tarafından yapılan 250'nin üzerindeki hibe başvurusundan, 43 hibe projesine 150 bin ila 400 bin euro arasında çeşitli miktarlarda para verilecek.

 

Hibeler çerçevesinde Samsun'da 8, Diyarbakır'da 5, Van'da 4, Kayseri 3, Hakkâri'de 2, Artvin'de 2, Kars’ta ise yalnızca 1 adet proje uygulanacak.

 

Kazanan hibe projeleri kayıtdışı istihdam ile mücadelede yerel çözümler üretmeye dönük saha araştırmaları, sosyal diyaloğun kuvvetlendirilmesi yoluyla kayıtdışı istihdam ile mücadele, kayıtlı istihdamı destekleyecek nitelikte mesleki eğitim faaliyetleri, sosyal güvenlik kültürü oluşturmaya ve kayıtlı istihdam alanında bilinç artırmaya yönelik etkinlikleri içerecek konu başlıklarına sahip.

 

Kaynakların kayıt dışı istihdamı azaltmak amacıyla kullanılıp kulanılmadı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ve Strateji Geliştirme Başkanlığı (AB ve Yurtdışı İlişkiler Daire Başkanlığı) personelinden bir hibe izleme ekibi tarafından takip edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.