1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Yaz turizmi hareketli
Yaz turizmi hareketli

Yaz turizmi hareketli

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Kars Otel Müdürü Halit Özer, yaz turizminin bu yıl hareketli geçtiğini söyledi.

A+A-

Özer, “Daha önce de yaklaşık 4-5 ay önce de bahsettiğimiz “yaz hareketliliği, yaz turizmi çok iyi geçecek” sözcüklerini bugün tamamen doğrulayabiliriz. Beklentilerimizin çok çok üstüne çıktı. Resmi rakamlara göre bütün işletmelerimiz geçen ay ful çalışmıştır. Çünkü odalardaki fazla taleplerle yerli ve yabancı turist akınına uğradılar. Yaz sezonumuz dolu dolu geçti ve geçiyor. Yaklaşık bir altı aylık süreçte Kars’a gelen yerli ve yabancı turist sayısı 26 bin. Bunun daha da yukarı çıkmasını bekliyoruz.” dedi.

Sezon başında umutlu olduklarını ve umutlarının gerçeğe dönüştüğünü belirten Özer, “Umutluyduk, hevesliydik aynen de öyle oldu. Tabi çok çok beklentilerimizin üstüne çıktı. Dolayısıyla her geçen gün Kars’ın tanıtımı, Kars’ın turizmi ile ilgili canlılık bizleri daha da yaşanılabilir bir hale getiriyor. Kars’taki yaşayan yerleşik insanlar için çok umutlu geçti umut ediyoruz ki daha da güzel geçecek. Tabi ki bunlar beklemekle olmuyor, çalışmakla oluyor. İnsanlara hizmetler, ilgiler, alakalar, güler yüzlerle ağırlanmalar, uğurlanmalar bunların hepsinin büyük faydası oluyor. Hızlılığımızı, tempomuzu kaybetmeden hizmetlerimize devam edeceğiz. Çünkü turizm her geçen gün takip edilemez bir hizmete, sisteme koşuyor. Bu nedenle her geçen gün kendimizi yenileyip, güncelleyip daha da 10 yıl da geçse, 20 yılda geçse ilk defa başlıyormuşuz gibi bir hevesle, heyecanla insanları ağırlamamız gerek. Tabi bunlar insanların da hoşuna gidiyor.” diye konuştu.

Turistlerin Kars’ı çok sevdiklerini de vurgulayan Özer daha şunları söyledi:

“Kars’ta çok farklı turizm denstinasyonları var ve bunlardan yararlanabiliyorlar. Buna birde Kars Kalesi eklendi. Kars Kalesi biliyorsunuz önceden İl Özel İdare İşletmeciliğinde olup şimdi şahıs işletmesine geçti. Artık gece geç saatlere kadar açık ve lazerle ışık gösterileri var. İnsanlar dürbünle Kars Kalesi etraflarını seyredebiliyor. Hacivat- Karagöz oyunları da başlayacak. Ramazan şenliklerinde semazen gösterileri Kars Kalesinde start alacak. Yerli ve yabancı odaklı olan Kars Kalesi daha da iyi bir şekilde turizme açılması artı bir kazançtır. Her geçen gün de yeni bir şeyin eklenmesi, bir işletmenin, bir denstinasyonun eklenmesi insanların ilgisini çekiyor.”

Özer ayrıca, “İkinci bir hususta Anı Harabeleriyle ilgili. Ani; 23 tane medeniyet ve kültürün yaşanmış olduğu bir şehirdir. Bunun da kazı çalışmaları sonrası gün yüzüne çıkacak eserlerin daha çok ilgi çekeceğinin kanaatindeyiz. Tabi bugün eğer Ani için bin insan geliyorsa bu kazı çalışmaları sonrası bu sayı abartısız 30 katına çıkacaktır. Yani bu da Kars turizminin her geçen gün daha iyiye gittiğini gösterecektir. Önümüzdeki 2012 yılında da Kars’ta bir turizm patlaması olacağının altını da çiziyorum. Buna da bütün turizmci camiasındaki arkadaşlarımız, büyüklerimiz katılıyorlar. Tabi bu bir tek bizlerle olabilecek bir şey değil. Bütün hemşehrilerimiz, bakkalcı, marketçi, kasapçı, çaycı, taksici herkesin uğraşıyla, herkesin sevgisiyle, coşkusuyla olabilecek bir şeydir. Böyle gönül birliğiyle devam edersek her geçen gün daha da iyiye doğru gideceğiz.” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.