1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yardıma muhtaç aileler yalnız değiller
Yardıma muhtaç aileler yalnız değiller

Yardıma muhtaç aileler yalnız değiller

Kars Belediyesi “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında her ay 600 aileye yaptığı gıda yardımını Ramazan ayında 1000’e çıkardı. Ayrıca, 53 ailenin de sağlık ve evlerinin fiziki bakımları yapılıyor.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da her akşam iftar sonrası başlayan ve sahur vaktine kadar süren yardım dağıtımlarını yerinde takip ediyor ve ailelere hizmetlerden memnun kalıp kalmadıklarını soruyor.

Bolluk bereket, yardımlaşma ve paylaşma ayı olan Mübarek Ramazan ayında Kars Belediyesi bu yıl da amacına uygun olarak yardıma muhtaç vatandaşları yalnız bırakmıyor. Kars Valiliği ile birlikte hazırlanan “Yalnız Değilsiniz” adlı SODES projesi ve belediyenin imkanları kapsamında her ay 600 aileye gıda yardımı yapılıyor. Ramazan ayı nedeniyle aile sayısı 100’i buldu. Tek tek tespit edilen bilgi bankasına kayıtları bulunan bu aileler evlerinde ziyaret ediliyor ve yardım malzemeleri kendilerine teslim ediliyor. Bu sırada yeni belirlenen aileler kayıtlara alınıyor, Kars’tan ayrılmış baka illere gitmiş olanlar ise kayıtlardan düşülüyor.

Belediyenin yadım ekibi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mürsel Avanaş ve Özel Kalem Müdürü Orhan Arslan refakatinde iftar sonrası yola çıkıyor. Yardım ekibi bu gece de Kaleiçi Mahallesi’ne hareket etti. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da yardımların ne şekilde dağıtıldığını, ailelerin bu yardımlardan memnun kalıp kalmadıklarını ve daha başka ihtiyaçların olup olmadığını öğrenmek için Kaleiçi mahallesine geçti.

Ekipler, Başkan Bozkuş ile birlikte aileleri tek tek ziyaret edip kapıları çaldılar ve hem gıda paketlerini teslim ettiler hem de hal ve hatırlarını sorarak sohbet ettiler.

Başkan Bozkuş ğıda dağıtımlarının yanında Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokolle sağlık ekipleri tarafından eğitilen 10 belediye personelinin sağlık bakımları ve binaların fiziki bakımlarını yaptıkları yardıma muhtaç 53 aileyi de ziyaret etti. Ailelere hizmetlerden memnun olup olmadıklarını sorarak evlerin fiziki durumlarını da yerinde gören Başkan Bozkuş, bu hizmetlerin aksatılmadan devam edeceğini ve asla yalnız bırakılmayacaklarını söyledi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Bilindiği üzere Belediyemizin “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamı içerisinde ramazan ayında da yine bakıma ihtiyacı olan hemşehrilerimize belediyemizin imkan ve olanakları çerçevesinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz ramazan ayı sabır ayıdır. Sabrın, merhametin en yüksek noktalara çıktığı bir ay oluşu nedeniyle burada kıt kanaat imkanlarıyla ibadetlerini yerine getiren hemşehrilerimize belediye olarak hem hal ve hatırlarını sormaya çalışıyoruz hem de belediyemizin küçük hediyesiyle gönüllerini hoş tutmaya çalışıyoruz, hal ve hatırlarını sormaya çalışıyoruz. Hasta olanlar var, bizim bakmakla yükümlü olduğumuz aileler var bir noktada da bunları ziyaret etmiş oluyoruz. Bu anlam içerisinde böyle bir programımız var. Bu ramazan ayı süresi içerisinde devam edecek. Yaklaşık 1000’in üzerindeki aileyi ziyaret etmiş olacağız. Her ay yaklaşık 600 aileye gıda yardımı sağlıyoruz. Birde 53 ailenin genel anlamda, Sağlık İl Müdürlüğü ile yaptığımız bir proje çerçevesinde onlardan almış olduğumuz eğitimci desteği ile birlikte 10 personelimizi yetiştirdik. Sağlık hizmetleri, temizlik hizmetleri de dahil günlük sağlıklı bir şekilde 53 aileye hizmet veriyoruz. Bu binaların temizliği de dahil, fiziki şartların iyileştirilmesi de dahil olmak üzere, eğer doktora gidecekse doktora götürmek üzere her türlü sorunları ve sıkıntılarını çözerek hizmet vermeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimizden bu tarafa bu hizmetimiz devam ediyor. SODES Projesi kapsamında Valiliğimizle birlikte düzenlediğimiz bir proje. Bu anlam içerisinde proje çalışmasına hiç ara vermeden devam ediyoruz. Şimdi de bakmakla yükümlü olduğumuz, sorunu ve sıkıntısı olan ailelerin gerçekten bu hizmetlerden son derece memnun olduklarını görüyoruz ve biz bunu devam ettireceğiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.