1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yangında can pazarı
Yangında can pazarı

Yangında can pazarı

Kars’ta 6 katlı binada çıkan yangında can pazarı yaşandı. 6. katta 9 aylık bebek Arda ile mahsur kalan Yekta Akdaş isimli kadın güçlükle kurtarıldı.

A+A-

İtfaiye merdiveninin 6. kata ulaşamaması itfaiyedeki önemli bir ihtiyacı da gözler önüne serdi. Yangın yerine gelen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bu eksikliğin giderileceğini söyledi.

 

Yangın bugün saat 14.00 sıralarında Hükümet Konağı karşısındaki 6 katlı binanın asansör sisteminde meydana geldi. Asansörde başlayan yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Binada mahsur kalan ve dumandan etkilenen aileler kendilerini balkonlara attılar. Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri bir yandan alev alan asansöre müdahale ederken diğer yandan da gaz maskeleriyle binaya girip aileleri tahliye etmeye başladılar.

 

Bu sırada itfaiye merdiveniyle 6’ncı katta mahsur kalan Anne Yekta Aktaş ile 9 aylık bebeği Arda’ya ulaşmaya çalışıldı. Evi saran dumanlardan kaçarak kucağına aldığı bebeğiyle balkonda kurtarılmayı bekleyen anne bir yandan da aşağıda bulunan eşi Metin Akdaş’ı cep telefonuyla arayarak durumları hakkında bilgi verdi. Metin Akdaş da bir türlü kurtarılamayan eşi ve çocuğunun çaresizliğini görünce fenalık geçirdi. İtfaiye merdiveni kısa kalınca 6’ncı kata ulaşamadı ve merdiven geri çekildi. Bunu gören mahalleli isyan ederken itfaiye merdiveninin yüksek binalara yetersiz kaldığı gerçeği de gün yüzüne çıktı.

 

Yangın yerine gelen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da eksikliğini gördüğü itfaiye merdiveni sorununun bir an önce giderileceğini söylerken bir yandan da gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

 

Bu sırada binanın elektrikleri kesildi ve asansörün kapısı baltalarla kırılarak müdahale edildi. Bunun üzerine ekipler üst katlara çıkarak mahsur kalanları kurtarıp tahliye ettiler. Mahalleli de anneyle birlikte aşağı indirilen 9 aylık bebeği sağ salim görünce sevindiler. Bebek ve annesi daha sonra ambulansa konularak hastaneye gönderildi.

 

Duman nedeni ile zehirlenme tehlikesi geçirenler gaz maskesi takıldıktan sonra ambulanslarla hastaneye gönderildiler.

 

Kurtarma çalışmaları sırasında canla başla çalışan ve canları tehlikeye atarak kimsenin burnu bile kanamadan herkesi kurtararak zehirlenme tehlikesi geçiren itfaiye erleri de ayran içtiler. İtfaiye erlerinin teknik eksikliklere karşın, canla başla çalışması büyük takdir topladı.

 

yangin-1.jpg

yangin-2.jpg

 

yangin-3.jpg

 

yangin-4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.