1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta hayvan sayısı yeterli
Kars’ta hayvan sayısı yeterli

Kars’ta hayvan sayısı yeterli

Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, Kars’ta hayvan sayısının yeterli olduğunu söyledi.

A+A-

Kurban Bayramı’nda kesilecek hayvanlar nedeniyle Türkiye’nin canlı hayvan rezervinin düşme tehlikesine karşı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun, “Bu yıl kurban kesilmeyebilir” açıklaması dikkatleri hayvancılığın bel kemiği Doğu Anadolu’ya çevirdi.

 

Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, Kars’ta hayvan sayısının yeterli olduğunu söyledi.

 

Acay, “Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun açıklamasını okuduğunu belirterek, “Kurban sayısı Kars’ta yeteri kadar vardır. Türkiye’de de var olduğunu biliyorum. Buradan çok hayvan gitti. Biz illere çok hayvan sevk ettik. Bence kurbanlık için herhangi bir sıkıntı yoktur. Vatandaş rahatlıkla ithal değil de yerli malını kesebilir. Türkiye genelinde de hayvan boldur.” dedi.

 

“Türkiye’ye keşke kesimlik et gelmeseydi. Yani canlı olarak gelseydi iyiydi” diyen Acay, “Ona biz bir ara karşı olduk ama şimdi bakıyoruz gerçekten Türkiye’de biraz hayvan sayısı azalmış bulunuyor. Bunun için canlı gelmesine karşı değiliz gelirse gelsin ama etin gelmesine karşıyız. Mesela bugünlerde et geliyor. Kars’ta hayvan sayısında herhangi bir azalma yok. Hamdolsun, şükürler olsun Allah’a, fazlamız var eksiğimiz yok. Biz bu alanda çok hayvan aldık gönderdik ve firmalar hep buradan alıyor.” diye konuştu.

 

Kars’tan çok büyük çapta hayvan çıktığını da vurgulayan Acay, “Kars’ta halende hayvan var. Ahırlar bile doludur. Hayvan satmak için müşteri arıyoruz yani o kadar bol hayvanımız var Kars’ta. Hayvan sayısıyla ilgili kesin bir rakam veremem ama yeteri kadar olduğu gerçek. Kurbanlık için de daha hayvanların yüzde 50’si duruyor. Kars’ta, Ardahan’da, Van’da vatandaş gelip söylüyor “ahırlarımızda hayvanlarımız duruyor gelin alın” diye. Hayvanımız çok ve müşteri arıyoruz. Eğer ithal gelmeseydi hayvanlar satılırdı. İyi paraya da satılırdı. İthal geldiği için biraz ağır gidiyor.” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.