1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yahni Dağı’nda yamaç paraşütü
Yahni Dağı’nda yamaç paraşütü

Yahni Dağı’nda yamaç paraşütü

Araştırmacı-Yazar Ercan Birdal’ın girişimleri sonucu Yahniler Dağı’na yamaç paraşütü geliyor.

A+A-

Kentimizde yaşayan, ilimizin sosyal ve kültürel meselelerine her platformda el atan ve önemli projelere her türlü desteği sağlayan Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti Derneği Genel Sekreteri Araştırmacı-Yazar Ercan Birdal’ın uzun soluklu mücadelesi başarıyla sonuca doğru gidiyor.

Bugüne kadar birçok konuda önemli çalışmalarının yanında 18 Ağustos.2010 tarihinden beri geçen 14 aylık sürede ısrarla ve heyecanla bir nefer gibi Kars’a yapılacak bir hizmet arzusu içerisinde Kars Yahni Dağında Yamaç Paraşütü tesisini hep gündemde tuttu. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Hava Sporları Federasyonu Başkanlığı ile yapılan çalışmalar sonucunda federasyona bağlı Teknik Ekip tarafından Yahni Dağı yamaç paraşütü uçuşlarına en uygun alan olarak seçilmiş rapor halinde Havacılık Federasyonu Başkanlığına sunuldu.

Federasyon bu raporu Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirdi. Bunun üzerine İl Müdürlüğü de Yamaç Paraşütü tesisi yapılması hususunu Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığına yazılı olarak iletti.

Araştırmacı-Yazar Birdal, bütün bu gelişmeler sürecinde konunun takipçisi oldu. Müsteşardan diğer ilgililerle birebir diyalog kurarak konuyu bu noktalara taşımada büyük gayret sarf etti.  

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kars’ın talebini uygun buldu ve gereği yapılmak üzere İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne talimat verdi. İl Müdürlüğü de konuyu gereği yapılmak üzere 14.10.2011 tarihinde ilgili kurumlara yazılı olarak bildirdi.

Birdal şunları söyledi:

“Şimdi iş başta kentin en üst yetkili yöneticisi sayın Valimizin ilgisine, desteğine ve direktiflerine kalmıştır. Bununla birlikte yaşamı paylaştığımız bu kentte iyi ve kalıcı hizmetlerin yapılmasının herkesçe onaylanacağı gibi ilgili yerel kurum bürokratlarımızın olumlu bakışlarının büyük destek sağlayacağına gönülden inanıyoruz.” dedi.

Vatandaşlarda Birdal’ı, konuyu bu noktaya taşımak için olağanüstü çaba sarf ettiği için kutlayarak, “Hepimiz davanın takipçisi olacağız. Yahni Dağı semalarında uçmayı ve uçacakları şimdiden hayal etmeye başlayalım.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.